Masterchef 2: Izazov šefa kuhinje

Ivona Kristina radila brudet za oca Balda, a ne za žiri

ivona kristina filetira skarpinu

Chef Toni Bjelančić, iz restorana Gastro Mare glatko je pobijedio Ivonu Kristinu s 13 prema 10, a sva tri člana žirija dala su prednost profesionalcu

Nova epizoda Masterchefa u petak bila je nova prilika za Ivonu Kristinu koja je za razliku od prošlog Izazova šefa kuhinje ovu priliku ipak shvatila puno ozbiljnije.

No, iako je radila naizgled jednostavno jelo, riblji brodet, sitni detalji su ipak otkrili njen tanjur, a tehničke greške smanjile ocjene.

Imunitet je izostao, no dobar dojam u izazovu nije.

Chef Toni Bjelančić, iz restorana Gastro Mare glatko je pobijedio s 13 prema 10, a sva tri člana žirija dala su prednost profesionalcu.

Bjelančić u Izazovu šefa kuhinje nije mnogo boravio za radnom jedinicom kandidata.

Došao je u više navrata do Kike, pohvalio bi njen rad i tu je nekako sve stalo.

No, ovaj simpatični kuhar nema strogi kulinarski ego zbog kojeg ne želi dijeliti svoje kulinarske tajne.

Sam je, naime, iznio simpatično priznanje.

„Znate, to vam dođe s godinama. Nemam ja živce učiti mlade, ali zato mladi trebaju pozorno pratiti i upijati znanje gledajući nas“, rekao je iskreno Toni.

Čini se da je Kike po tom pitanju ipak bila na visini zadatka, a umjesto držanja kulinarskih lekcija i trikova ovaj vrhunski kuhar je MasterChef počastio brojnim zanimljivim pričama iz svoje kulinarske karijere kao i iz djetinjstva.

Ovaj Izazov šefa kuhinje možemo pamtiti i po velikim aktivnostima Igora Mešina koji je u ključnim trenucima Kiki poslužio kao pravi šalabahter.

Tako je konačno skinuo teret ‘gnjavatora’ koji se često u ovakvim izazovima vezalo uz njegovo ime jer je češće svojim pitanjima ometao kandidate za radnim jedinicama nego što je pomagao.

U MasterChef kuhinji smo već svjedočili kako su kandidati nizali uspjehe na jako kompleksnim jelima, ali i kako su padali na naizgled jednostavnim.

I chef Toni i žiri su jelo okarakterizirali kao jednostavno, no ujedno su upozorili i na zamke koje ono krije.

Čini se da je Kike upala u jednu od njih jer je njena verzija Brudeta oca Balda rezultirala i ponekim tehničkim greškama u naizgled jednostavnim segmentima jela.

Ali, ako nas pitate, opet je osvojila naše simpatije.

D.S. / foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

tvrtko šakota u masterchefu

Chef Tvrtko Šakota bio je...

U najtežem izazovu do sada trebalo je napraviti rolicu s brancinom, kremu tofua i badema, kozicu u panko mrvicama, sake – mirin re…

mc2-petra i Nans Gaillard

Kuhar iz jednog od vodećih...

Nans Gaillard koji se u Izazovu šefa kuhinje suprotstavio Petri Plantak  radi u restoranu kojeg krase dvije Michelinove zvjezdice …

mc2-petra plantak i svinjske nogice

Petra Plantak u pobjedničkom...

Malo poznatu kornatsku ribu najbolje su spremile natjecateljice Ivona Kristina, Petra i – Petra Petra Plantak je ušla u pobjedn…

_MG_8786-1

Petra Plantak najbolja u...

Finalisti nisu imali previše teškoća s pripremom srnećeg fileta pa su svi dobili pohvale za prezentiranje jela, a žiri je kao najbo…