Masterchef 2: Novo ispadanje

Iz Masterchefa zbog čišćenja škampi ispala Bojana Bukvić iz Koprivnice

mc2-bojana pred izlazak

Gastroduel priređen u poznatoj konobi Batelina u Banjolama kraj Pule zahtijevao je da kandidati sami ulove ribe i potom je pripreme, a u slabijem timu najslabija karika bila je Bojana koju je ‘pokopao’ eliminacijski zadatak – čišćenje škampi

Bojana Bukvić iz Koprivnice ispala je iz Masterchefa nakon nedjeljog Gastroduela.

Presudilo je ponajprije što je loše pripremila raviole zbog čega je njezin tim izgubio, a potom je u izlučnom izazovu najslabije čistila škampe i na evidentno razočaranje dijela žirija – ispala.

Da s čišćenjem škampa neće biti sreće bilo je jasno od samog početka kada je Bojana rekla da nikada do tada nije čistila škampe.

U ovoj epizodi pred kandidatima je bila Gastroakademija u kojoj je bila lekcija o čišćenju ribe nakon koje je slijedio još jedan Gastroduel.

I to za promjenu u Puli.

Kandidati su znali da idu na put, no nisu znali da će vođe timova ovog puta biti zaduženi za ‘pribavljanje’ glavnih namirnica za jela zbog kojih će ići u ranojutarnji ribolov.

‘Danas vas očekuje timski rad. To ne vrijedi za Marinu, pokazala se u Izazovu šefa kuhinje i na taj je način pošteđena eliminacija’, najavio je Igor.

Masterchef je svratio u restoran Batelina gdje ih je dočekao David Skoko zajedno s ocem.

Djevojke je razveselio kuhar koji je u prethodnoj sezoni svojom pojavom ostavio snažan utjecaj na ženski dio publike.

Iz lučice su kandidati barkom krenuli u ribolov u kojem su Marko Raić i Časlav Matijević ostali šokirani činjenicom da su mreže duge 2 km.

Kao vođu crvenog tima žiri je odabrao Časlava, dok je plave predvodio Marko Raić.

Postavu crvenog tima činili su: vođa Časlav, Petra Gerić, Marko Matei, Hrvoje, Ivana, Stanko, Petra Plantak i Mario.

Marko Raić je u plavi tim odabrao Marka Palfija, Ivonu Kristinu, Nikolu, Marinu, Bojanu i Ines.

U dosadašnjim Gastroduelima pobjeđivao je crveni tim, a gubio tim u čijim je redovima bila osoba s imunitetom.

Tradicija je nastavljena, jer je opet pobijedio plavi tim na čelu s Časlavom (21:17) koji je namirnice (škarpine, listovi, rakovice) tretirao na klasični način za razliku od crvenog tima koji je eksperimatirao s egozotičnim namirnicama i začinima.

Pored toga, žiri je crvenima zamjerio loše pripremljenu tjesteninu (Bojana) i listove (Ivona Kristina) pa su njih dvije uz vođu tima Marka dospjele u izlučno eliminacijsko nadmetanje – tko će očistiti viša škampa u deset minuta.

Kao što smo već napisali, najslabija je bila Bojana sa 17 deka očišćenih repova škampa iz zdjele s 2 kg škampa.

I.Zidar / foto Nova TV

 

Napomena: Epizode Masterchefa i Masterchef Gastroakademija dostupne su na servisu OYO.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

_MG_9272

Marina najbolje spremila...

Najboljima su ocijenjena jela od trilje Časlava Matijevića, Marka Raića i Marine Šimac koja je proglašena pobjednicom mada je Ča…

SILVIA_RAVENSCAK_MESANOVIC_rez]

Silvia Ravenšćak...

Ispadanju Silvie prethodili su Gastroakademija i Gastroduel u Petrinji, nakon kojeg su poraženi “plavi” Časlava Mati…

MC2- petra-geric u izazovu2

Petra Gerić osvojila...

Ovo je prvi put da je u Izazovu šefa kuhinje gostovao kuhar koji je položio majstorski ispit, jer Ante Udovičić ima položen peti Mast…

SNJEZANA_LELAS rez

Simpatična Snježana iz...

Prvi ovosezonski gastroduel iz showa je isključio kandidatkinju koja je zaraznim osmijehom osvojila publiku Snježana Lelas, simpa…