Šest epizoda serije „Jamiejeva Italija“ na Doma TV

Jamie Oliver ponovo na malim ekranima u Hrvatskoj

Jamie's Italian Job

Doma TV donosi drugi specijal o Jamieju Oliveru i njegovom putovanju u Italiju

Ljubitelji ‘golog kuhara’ opet će doći na svoje.

Od subote, 26. studenoga Doma TV počinje emitirati  dokumentarnu seriju „Jamiejeva Italija“ (Jamie’s Great Escape) u šest epizoda.

Kao veliki ljubitelj te zemlje Jamie je posjetio njezine gradove i upoznao se s raznim tradicionalnim receptima koji ga nisu ostavili ravnodušnim.

„Ja sam trebao biti Talijan.U toj zemlji postoji toliko raznolikosti u kuhanju, dijalektima i životnim stilovima. Upravo zbog toga jedan chef u ovoj zemlji može pronaći dovoljno uzbuđenja“ – izjavio je snimajući seriju Jamie Oliver.

Ideju da posjeti Italiju, Oliver je realizirao još 2005. godine, kada je jedan od najpoznatijih kuhara današnjice nakratko prekinuo  mnogobrojne emisije, pisanje knjiga i rad na brojnim projektima.

Jamie je jednostavno trebao odmor, a Italija mu je najdraže mjesto koje je godinama namjeravao posjetiti. S kombijem koji ima ugrađenu specijalnu kuhinju, Jamieju je omogućeno da može kuhati duž cijele Italije.

Popularni kuhar je obišao sve tržnice u Palermu, natjecao se u spravljanju tjestenine u maloj zajednici Le Marche te kuhao u zajednici Benediktinaca u sjevernom dijelu glavnog grada Italije, Rimu.

Oliver je objavio i knjigu ‘Jamiejeva Italija’ u kojoj je zabilježio sva svoja iskustva dok je putovao Sicilijom, Pugliom i ostalim talijanskim gradovima.

Gledatelji će kroz šest nastavaka otkriti zanimljive recepte iz ovog gastronomskog srca Mediterana.

Na otoku Marettimu Jamie će po receptu Talijana s juga ispeći cijelu ribu u soli.

U ostalim dijelovima Jamie će napraviti jela od namirnica koje su tipične za Mediteran:  maslinovog ulja, salse, pršuta, tjestenine i mozzarelle.

D.Smoković / foto Doma TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

rachel woo

Otkrivamo tko je Rachel Khoo...

Tko je strastvena i šarmantna kuharica Rachel Khoo čija se TV serija ovih dana prikazuje na Drugom programu HTV-a? Kreativna 32-godi…

jamie oliver nesto

Namirnice 's potpisom' Golog...

Paleta proizvoda za pripremanje talijanskih jela, koje je brižno, osobno odabrao i potpisao Jamie Oliver, od sada je dostupna u Mercat…

MC2- petra-geric u izazovu2

Petra Gerić osvojila...

Ovo je prvi put da je u Izazovu šefa kuhinje gostovao kuhar koji je položio majstorski ispit, jer Ante Udovičić ima položen peti Mast…

rodrigo delpech

Rodrigo Delpech pobjednik...

Bols barmen Cup je prvo natjecanje u Hrvatskoj sa potpisom WFA Grand Slam World Tour-a pa su Opatiju posjetili najbolji svjetski barmeni…