Hrvatski restoran u srcu Tokija

Jedini hrvatski restoran u Japanu zove se “Dobro” i nudi sarme i štrukle

dobro_tokyo

Restoran ‘Dobro’ ima odličan položaj jer je smješten u elitnoj četvrti Tokyja, blizu famozne Ginze, ulice najskupljih poslovnih prostora na svijetu, a otvorio ga je Japanac Satsuki Kawasaki kojem nije bilo teško otputovati u Hrvatsku i detaljno proučiti našu kuhinju i vina

Hrvatska nažalost ima malo japanskih restorana, ali znate li koliko Japan ima hrvatskih restorana?

Prema našim informacijama i dalje – samo jedan!

Ljubitelji hrvatske hrane u Japanu nemaju druge nego zaputiti se u restoran „Dobro“ u tokijskoj četvrti Kyobashi.

„Dobro“ je prvi hrvatski restoran u Japanu, a zanimljivo je da ga nije otvorio neki lucidni gastarbajter nego Japanac i to još 2003. godine.

Satsuki Kawasaki našao se u službenoj pratnji hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu. Vjerojatno je igračima spomenuo svoj san da jednog dana otvori restoran pa mu je netko predložio da otvori – hrvatski restoran.
Kawasaki-san dao je otkaz u firmi u kojoj je dotad radio i bacio se na posao oko otvaranja restorana.

Satsukiju nije bilo teško otputovati u Hrvatsku, detaljno proučiti našu kuhinju i vina i čak pronaći pravog hrvatskog kuhara za svoj restoran koji je uskoro otvorio pod imenom ‘Dobro’.

Restoran ‘Dobro’ ima odličan položaj jer je smješten u elitnoj četvrti Tokyja, blizu famozne Ginze, ulice najskupljih poslovnih prostora na svijetu.

Ginza je prepuna ekskluzivnih trgovina, robnih kuća, galerija koje privlače ne samo Japance, već i brojne strance u ovom gradu.

„Dobro“ nudi iznenađujući  izbor autentičnih hrvatskih specijaliteta koje će vam ponuditi japanske konobarice i to i na – hrvatskom jeziku.

Interijer krase nogometne lopte, zastavice i šalovi, licitarska srca, boce hrvatskog vina, Vegeta i fotografije jadranske obale, a objed neće proći bez popularne hrvatske glazbe.

Od jela koje se nude, a o čemu svjedoči menu na internet stranicama restorana Dobro, možete birati od sira i pršuta, preko dagnji na buzaru s palentom, buzare od škampa do čevapčića („croatian style sausage“!) ili sarme s pire krumpirom.

Na kraju sve možete zasladiti s palačinkama, rožatom ili štruklima („hrvatskim lazanjama“).

Čašu plavca ili graševine platiti ćete oko 65 kuna, a cijeli objed može vas stajati od 150 do 350 kuna, ovisno o preferencijama.

Ok, sad bar znate gdje možete svratiti ako se nađete u strogom centru Tokija.

Ivan Zidar / foto: Dobro, Tokyo

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Japanski partneri3

Japanski kupci traže...

Izvoz hrvatskih vina u Japan započeo je prošle godine nakon čega je u veljači ove godine organizirano veliko predstavljanje hrvats…

ZWGW3-vino-čaše

Nadmetanje sommeliera pred...

Finale prvenstva sommeliera kontinentalne Hrvatske 2013. će se održati pred publikom u ponedjeljak 28.10. u 18 sati, u Green Gold Clu…

Dobri restorani 2013_1

Bistro Apetit i drugu godinu...

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit ko…

Restoran Nautika_11

Glasovita dubrovačka Nautika...

Nautika, najbolji i najglasovitiji dubrovački i dalmatinski restoran, vjerojatno će posluživati goste još samo ovoga ljeta piš…