Kreativni mag slastičarnice Serenipity iz New Yorka u Zadru

Joe Calderone, autor najskupljeg deserta na svijetu je hrvatski zet

joe calderone

Calderone je glasnogovornik i kreativni mag slavne slastičarnice koja služi najskuplje deserte na svijetu, a jedan od takvih je i kup nazvan Frrrozen Haute Chocolate, koji košta čak 18.925 eura i uvršten je u Guinnessovu Knjigu rekorda

Njujorčanin talijanskih korijena Joe Calderone iz glasovite slastičarnice Serendipity u New Yorku koja je poznata po najskupljim kolačima na svijetu ovih dana boravi u Zadru, otkriva Slobodna Dalmacija koja je uspjela slavnog slastičara i snimiti u centru Zadra. Calderone se odmara na Jadranu jer mu je supruga Diana, Hrvatica porijeklom s Ugljana.

O slastičarnici Serendipity kao najskupljoj na svijetu nedavno je pisao i Daily Mail koji otkriva da se za uživanje u njihovim ukusnim desertima morate najaviti dva dana do dvije sedmice unaprijed.
Svaki desert sadrži jestivo 24-karatno švicarsko zlato u listićima, a optočen je 23-karatnim jestivim zlatnim papirom, piše “Daily Mail”.
“Desert Grand Opulence Sundae je smišljen kada smo 2005. godine proslavljali 50. godišnjicu slastičarne”, rekao je tom prilikom Joe Calderone opisujući njhov sladoed od tisuću dolara koji je u svojoj kategoriji također najskuplji na svijetu.

Sladoled koji se jede zlatnom žlicom

“Željeli smo nešto što će se slagati uz naš zlatni pir, pa smo svoj sladoled optočili tim skupocjenim metalom”.
“Svaki od ovih skupih deserta radi se sa najskupljom tahićanskom vanilijom, koju miješamo s vanilijom s Madagaskara. Svaki sladoled se drži u kristalnim posudama, optočenim 23-karatnim jestivim zlatnim listićima. Koristimo najskuplju i najrjeđu čokoladu Amedei Porcelana, koja se proizvodi u Venezueli. Dodajemo kandirano voće iz Pariza, a na vrh sladoleda stavljamo kavijar Grand Passion, (američki neslani kavijar), pomiješan sa narančom, tropskim voćem i Armagnacom”, objasnio je Calderone i dodao da se desert  jede zlatnom žlicom od 18 karata.
Od 2005. godine u Serendipityju je prodano 200 ovih skupih deserta.
Frrrozen Haute Chocolate je Guinnessova Knjiga rekorda priznala kao najskuplji desert na svijetu, ali je zanimljivo da nikada niti jedan primjerak nikad nije prodan.
“Sav novac od ovog deserta bi išao u dobrotvorne svrhe u New Yorku, tako da još uvijek čekamo nekoga da dođe i uživa u Haute Chocolareu”, rekao je Calderone.

I.Z./foto: Slobodna Dalmacija

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

tjedan restorana

Novi 'Tjedan' nudi 53...

Najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 7. do 16. ožujka 2014. godine, a sudjelovat će restor…

noma novi dizajn4

U danskoj Nomi, najboljem...

U slavnom kopenhaškom restoranu Renea Redzepija između 12. i 16. veljače hranom se otrovalo 67 gostiju što je najveći skandal u gas…

grgur bakšić

Grgur Bakšić zadivio svijet...

Bakšić je oduševljenoj publici predstavio rezultate svojeg dvogodišnjeg eksperimentiranja s listovima duhana što je rezultir…

mega torta

Švicarci napravili najduži...

Za pripremu tog orijaškog kolača trebalo je 864 litara slatkog vrhnja, 576 litara mlijeka, 600 kilograma brašna, 432 kilograma masl…