Dobar savjet zlata vrijedi

Kako možete ohladiti pivo u samo tri minute

dreamstime_pivo

Češki portal za pivoljupce milujipivo.cz objašnjava kako ćete najbrže rashladiti toplo pivo i to bez korištenja zamrzivača

Planirate pogledati utakmicu na televizoru, ali nemate (dovoljno) hladne pive.

Nije dobro.

Prema pisanju češkog portala www.milujipivo.cz i za to postoji rješenje.

Poznato je da čak i ako boce stavite u zamrzivač, potrebno im je najmanje petnaest minuta da se koliko toliko ohlade.

Česi, veliki ljubitelji piva, pronašli su način da pivo ohladite pet puta brže – za samo tri minute.

Ukoliko je u vama najbližem dućanu ostalo samo toplih piva nema druge nego kupiti pivo iz gajbe i po dolasku kući isprobati ovaj postupak.

Najprije pronađite posudu dovoljno veliku da u nju stanu sve boce ili limenke pive koje želite brzo ohladiti.

Potom u posudu stavite kocke leda tako da svaka boca ima dodir s ledom.

Ulijte vodu do vrha posude s ledom i pivama.

U posudu uspite kuhinjsku sol, i to što više to bolje, jer što više soli dodate, pivo će se brže ohladiti, piše portal milujipivo.cz.

Boce, odnosno limenke treba pritom nekoliko puta „zamiješati“ drvenom kuhačom.

Sol, navode Česi, omogućava vodi da ostane u tekućem agregatnom stanju i na temperaturama ispod ledišta, a takva voda hladi bolje i brže, nego ona u krutom stanju.

www.milujipivo.cz ( foto: Dreamstime)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

sophia loren

Kako skuhati tjesteninu a la...

* Potreban je vrlo veliki lonac s mnogo vode, ovisno o količini tjestenine. Na taj način tjestenina će ostati rastresita te se neće sl…

marmelada od kestena

Marmelada od kestena

Sastojci: 2 kg kestena cca 1,5 kg šećera voda 1 mahuna vanilije rum ili konjak malo soli Priprema: Stavite kestene/marune (prethodno z…

kruh s kvascem koji se ne mijesi

Kruh s kvascem koji se ne...

Sastojci: 500 g polubijelog brašna ¼ žličice kvasca 1 žlica soli 400-450 ml vode Priprema: Pomiješajte brašno, sol i kvasac pa um…

dreamstime_pivo - konobarica

Hrvatska prestala biti vinska...

Paradoks nije samo u činjenici da je tradicija vinarstva mnogo duža i bogatija od pivarstva, već i u poraznom podatku da su hrvatski po…