Masterchef 2: Novi izazov chefa kuhinje
Kike nije uspjela ponoviti sirovog romba na način Roberta Kličkovića

U Masterchefu je gostovao kuhar kastavskog restorana Kukuriku koji se može pohvaliti pobjedom u čuvenom talijanskom kulinarskom showu „La prova del cuoco“ prije nekoliko godina
Ivona Kristina – Kike u emisiji emitiranoj u srijedu prvi puta se okušala u dvoboju s poznatim chefom te si na taj način pokušala osigurati imunitet u eliminacijama koje slijede ovaj tjedan.
Nažalost, nije uspjela zadovoljiti strogi žiri pa je usprkos pohvalama profesionalnog chefa Roberta Kličkovića čije je jelo trebala imitirati – glatko izgubila osvojivši skromnih 8 bodova.
Chef Robert Kličković je poput nje, hrvatskih korijena, a rođen u inozemstvu.
Njegovo mjesto rođenja Garmisch Partenkirchen je ujedno i mjesto gdje je u tamošnjem hotelu sa samo 15 godina stekao prva profesionalna iskustva.
Nakon toga su uslijedila brojna iskustva u Njemačkoj, čak i Tajlandu da bi na kraju završio u čuvenom restoranu ‘Kukuriku’ u Kastvu.
Jedan je od začetnika slow food kulture. Još jedna od zanimljivosti vezana za ovog chefa je ta da mu ovo nije prvi put da kuha pred kamerama.
Može se pohvaliti pobjedom u čuvenom talijanskom kulinarskom showu „La prova del cuoco“ prije nekoliko godina kada su pored talijanskih kuhara sudjelovali i konkurenti iz drugih mediteranskih zemalja.
Kike se u kuharskoj odori osjećala odlično, a rečenica „Ova odora mi je jedan od najboljih komada odjeće! Fenomenalno! Bolje od Chanel odijela ili Vera Wang vjenčanice“ ostat će zapamćena.
Oduševljenje odorom nije bilo dovoljno za imunitet jer Kike nije dovoljno dobro kopirala sirovog romba na tri načina.
Podsjetimo ukratko da je Ivona Kristina do izazova šefa kuhinje došla pobjedom u Testu kreativnosti. Namirnicu, kunića, birao je Marko Palfi, ovotjedni pobjednik Kutije iznenađenja kojem je žiri ponudio na izbor još i tempeh i jogurt.
Radovan Marčić je objasnio Palfiju da je tempeh proizvod od soje i starter kulture te da se proizvodi miješanjem prokuhanog i oljuštenog sojinog zrna i tempeh startera nakon čega se smjesa odlaže na fermentaciju. Najpoznatiji tempeh je od soje, a može biti i od mahunarki, žitarica, sjemenki i slično.
S kunićem se najbolje snašla Ivona Kristina, ali nakon sraza sa chefom nije izborila željeni imunitet.
I.Zidar / foto Nova TV