Za Guinessovu knjigu rekorda

Kilometarski njok u Supetru

najveci njok

U sklopu ovogodišnjeg festivala kulinarstva “Biser mora” u Supetru na rivi organizirana je izrada točno 1.082 metra dugačkog njoka! Organizatori se nadaju s ovim pothvatom ući u Guinnessovu knjigu rekorda, što bi dodatno reklamiralo ovo popularno mjesto i samo kulinarsko događanje. U pomoć kuharima priskočili su i mještani i to svih uzrasta pa i turisti koji su se zatekli u blizini tako da je čitav događaj protekao u zabavnom i društvenom ozračju.
Savez kuhara mediteranskih i europskih regija iz Splita organizira petu godinu zaredom sada već tradicionalni Međunarodni gastronomski festival „Biser mora“ koji se održava u Supetru na otoku Braču, Svpetrus Hoteli u periodu od 08.-11.04.2010.
Aktivnosti su usmjerene na privlačenje kuhara i organizacija vezanih uz gastronomiju iz drugih zemalja i proširenju postojećih partnerstva što je i cilj ove manifestacije koja će kroz kulinarska natjecanja, prezentacije, degustacije i predavanja predstaviti kuhinju hrvatskih i drugih stranih zemalja.
„Biser mora“ je u samim početcima okupljao samo hrvatske kuhare da bi vremenom postao jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na Mediteranu. Danas na „Biseru mora“ sudjeluje nekoliko stotina kuhara iz više od 10 zemalja što potvrđuje njezin status u svijetu gastronomije.

Više fotografija pogledajte ovdje

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

barbieri biser mora nagrade

Toni Boban osvojio jubilarni...

Jubilarni, deseti po redu “Biser mora”, organiziran od 25. do 28. ožujka u Supetru na Braču okupio je ove godine oko 250 ku…

andrej barbieri

Barbieri predstavlja Hrvatsku...

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja Andrej Barbieri, chef poznatog…

biser mora

Na Braču započeo 9....

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, za…

biser mora

Biser mora - Supetar

IX. Međunarodni kulinarski festival  „Biser mora“. Supetar, otok Brač, 9. – 13. 04.2014. Ovogodišnji „Biser mora“ će…