Najukusniji tjedan u godini
Kreće 9. Tjedan restorana Hrvatska

I ove jeseni uživajte u fantastičnim jelima uz dobro društvo. Gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 3. do 12. listopada 2014. godine, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske. Jelovnici svih 66 restorana sudionika manifestacije bit će na web stranici Tjedna restorana. Restorani više cjenovne kategorije potrudili su se da vam punih 10 dana okusni i mirisni pupoljci budu na vrhuncu užitka, od predjela, preko glavnog jela do deserta, uz čašu vina ili aperitiv.
Tjedan restorana – tjedan druženja, smijeha i visoke gastronomije
Manifestacija Tjedan restorana već je nekoliko godina omiljena kod onih koji vole uživati u pravoj gastronomiji .
Doživljava je se ne samo kao priliku da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti, već je postala simbol za razdoblje kada svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz odličnu hranu.
Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta.
„Na Koktel u Hotel“
Hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima.
Pod sloganom “Na Koktel u Hotel”, za vrijeme trajanja Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 – 25 kn.
Trend ispijanja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), The Westin Hotel (Diana Bar) i Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar) iz Zagreba, Spa Golfer Hotel iz Spa & Sport Resorta Sveti Martin (Piano bar), Hotel Horizont iz Baške vode (Aperitiv Bar Hotela Horizont), Hotel Kaj iz Marije Bistrice (Lobby bar „Ljubav i zloba“), Hotel Osijek iz Osijeka (Lobby bar hotela Osijek) i Hotel Amfiteatar iz Pule.
Svih 66 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike.
Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina.
Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća.
Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.
Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na web stranici http://www.tjedanrestorana.com/restorani.
Dobar tek i živjeli!