I vi možete postati sommerlieri
Kreću jesenski tečajevi Hrvatskog sommelier kluba

Hrvatski sommelier klub organizira i ove jeseni tečajeve za sommeliere. U planu je pet tečajeva prve, druge i treće razine i to u Zagrebu i u Istri
Tečajevi 1. razine organiziraju se u Zagrebu od 07. do 09. listopada i u Istri od 14. do 16. Listopada. Sommelierski tečaj uključuje skriptu, vođene degustacije, posjet vinskom podrumu, sommelier kutiju s četiri degustacijske čaše, ručkove tijekom predavanja i troškove polaganja ispita.
Tečajevi 2. razine organiziraju se u rovinjskom hotelu Eden od 8. do 11. rujna i u
Zagrebu od 24. – 27. studenoga. Napredni tečaj uključuje pored ostalog i 21 vođenu degustaciju.
Ove jeseni organizira se i jedan tečaj 3. razine u porečkom hotelu Valamar Diamant.
Tečaj će se održati u četiri uzastopna vikenda (21.10., 28.10., 4.11. i 11.11.), a osim teoretskog dijela uključuje brojne degustacije jela i vina, svaki polaznik dobija skripte HSK-a (pisane posebno za treći tečaj): Upoznaj namirnice i Tehnika usklađivanja jela i vina.
Predavači na tečaju bit će eksperti iz svojih specijalnosti, a glavni predavači su dr. Donatella Verbanac (Upoznaj namirnice) i Sergij Cesar, profesionalni sommelier (Tehnika usklađivanja jela i vina).
Više informacija pronaći ćete na stranicama www.sommelier.hr.
R.I./foto: dreamstime