Otvoren festival gastronomije na Braču
Kuhari iz cijelog svijeta dolaze na brački Biser mora

Međunarodni festival gastronomije Biser mora traje do nedjelje, a kuhari se natječu u nekoliko kategorija što sve može pratiti i publika jer se kuha u otvorenim boksovima
U Supetru na otoku Braču započeo je petodnevni veliki međunarodni festival gastronomije „Biser mora“ koji pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma organizira Savez kuhara mediteranskih i europskih regija sedmu godinu za redom.
Na festivalu će sudjelovati brojni ugledni kuhari iz čitavog svijeta tako da će s nama biti i zvijezda „Jezikove juhe“ Stephan Macchi, Elene Suchkova, vlasnica jedne od najpoznatijih škola čokolade u Moskvi, trostruka europska prvakinja u čokoladi i slasticama, međunarodni sudac WACS -a iz Saudijske Arabije Thomas A. Gugler, rektor prestižne Poljske Akademije za hotelijerski management i gastronomiju, Roman David Tauber te Emilio Cook jedan od najpriznatijih kulinarskih sudaca Italije
Kuhari će se natjecati u nekoliko kategorija, a natjecanje se odvija u otvorenim kuharskim boksovima gdje kuhari pripremaju razna zadana jela.
Boksovi su otvoreni tako da posjetitelji u svakom momentu mogu vidjeti svaki segment pojedinog natjecanja što natjecanju daje interaktivni karakter.
Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama te sajam proizvođača.
Na samom festivalu gosti će moći uživati u večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, kušati ponajbolja hrvatska vina, najbolje tatarske bifteke, specijalitete od tartufa, a na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“.
U nedjelju 1. travnja najavljen je i poseban Brački marendin (švedski stol) na ranču PALUTE (blizu Svpetrvs hotela) s početkom u 12 sati.
D.S./foto www.supetar.hr