Masterchef - audicija
Lignje s kiselim vrhnjem dekorirao palmom od mrkve i paprike

- Okus ili estetika? Sve što je na tanjuru treba biti jestivo – savjet je Tomislava Gretića kojeg je često izgovarao natjecateljima koji su se pojavili na audiciji showa Masterchef Hrvatska
Da dekoracija može narušiti dojam cjelokupnog jela dokazao je i Vladimir Brajković iz Petrijevaca koji je u najboljoj namjeri želio vizualno dočarati da je jelo koje je pripremio mediteransko. Vozač iz Slavonije pripremio je lignje s kiselim vrhnjem, a tanjur je pred žirijem ukrasio složenom instalacijom od mrkve, jabuke i paprike koja je trebala predstavljati palmu, dakle prema njemu mediteranski ugođaj. Približivši se tanjuru Gretić je, uvidjevši o kakvoj se kompliciranoj i nejestivoj instalaciji radi, pitao Vladimira može li zamisliti konobara da to nosi, te još jednom naglasio da sve na tanjuru mora biti jestivo. A to definitivno nije sirova mrkva koja je sastavni dio ove dekoracije. Iako žiri cijeni dekoraciju jela i trud uložen u samu prezentaciju, natjecatelji moraju znati da zbog nje mogu i ostati bez osvojene Masterchef pregače.
Vozač iz Varaždina Tomislav Rusak prijavio se na Masterchef jer voli kuhati i jesti. Kuhanje je za njega spoj logike i mašte, a pred žiri je došao s domaćim burritom od kukuruznog brašna. Gretić je prije kušanja prokomentirao: ‘Dosta ambiciozno’. Nakon njegovog kušanja te kušanja drugog člana žirija Marčića i njihovog jednoglasnog ‘da’, Janković nije ni morao probati jer je Tomislav odmah prošao dalje, a to nije Marčića spriječilo da još jednom proba ukusno jelo.