Novi iskorak u lošinjskoj turističkoj ponudi

Lošinj dobio gastro vodič kroz restorane s otočnim specijalitetima

losinj gastro vodic

Opširnije je predstavljeno 27 restorana s oznakom Otočni specijaliteti, a spomenuto je još 77 lokala na Lošinju, otocima Unijama, Iloviku i Susku te južnom dijelu otoka Cresa

Otok Lošinj dobio je vrijedan gastronomski vodič u izdanju Turističke zajednice Malog Lošinja. U vodiču je opširno predstavljeno 27 restorana, konoba i pizzerija, a spomenuto je još 77 lokala na Lošinju, otocima Unijama, Iloviku i Susku te južnom dijelu otoka Cresa.

Svoje specijalitete u gastro vodiču istaknuli su restorani Artatore, Čikat, Diana, Eki, Klub kapetana, Marina, Noštromo, Poljana, Veli žal, Za kantuni, gostionica Baracuda, konobe Chalvien, Cigale, Corrado,Fregata,Nika, Silvana, pizzeria Glamour, buffet Porto, fast food Kredo bar, Pizza cut Bulldog ll u Malom Lošinju, restoran Punta i konoba Bora bar u Velom Lošinju, restorani Manora i Televrin u Nerezinama, bistro Leut iz Beleja te konoba Panino s otoka Ilovika.

Istaknuti ugostitelji dobili su i naljepnicu s oznakom Otočni specijaliteti, uz koju su još dobili jelovnik s svojim otočnim specijalitetima i priču o pojedinom kapetanu, odnosno jedrenjaku po kojemu njihovo jelo nosiv naziv.

Ovu ponudu otočnih specijaliteta prema receptima naših nona, a prilagođenu modernom gostu osmislila je Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s poznatim lošinjskim kuharom Adrijanom Nikolićem te vlasnicima i voditeljima ugostiteljskih objekata.

Naglasak je na specijalitetima povezanim s temom Lošinjskim jedrima oko svijeta, te je kod svakog objekta po jedno jelo nazvano prema slavnom kapetanu ili brodu uz koje dolazi priča, a koju će gost dobiti uz jelo te će se na taj način bliže upoznati sa zlatnim dobom lošinjskog pomorstva.

Neki od otočnih specijaliteta predstavljenih u vodiču su primjerice pohani listovi kadulje, krostate od agruma, keksi od lavande, šipka i ružmarina, minjoni s narančnom i limunima i riblji kanapei s lošinjskim začinskim biljem.

D.Smoković / foto: TZ Grada malog Lošinja

keksi od lavande i sipkaminjoni s limunom i narancompohana kadulja

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…