Uskoro kreće treća sezona Masterchefa

Marčić, Galvagno i Barbieri spremni za nove kuhare amatere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, osobnost, i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa.

Treća sezona popularnog kulinarskog showa uskoro otvara vrata zaljubljenicima kuhanja, MasterChef kuhinja do sad nikad nije bila zagrijanija, a žiri spremniji.

Borbu kuhačama u kojoj će kandidatima jedini cilj biti pokazati da su najbolji te osmisliti jela koja bude emocije, ocjenjivat će već dobro uigrani trio – Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri.

Igor Mešin koji se i sam našao u MasterChef pregači, u novoj sezoni vraća se svojoj voditeljskoj ulozi.

Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, osobnost, i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa.

Kuhanje kao umjetnost

Poznati redatelj i maritimni pisac, Radovan Marčić, najdugovječniji je član žirija.

Osim što piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove, već sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu ‘More’.

Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kao kreator jelovnika.

Kako i sam kaže, svega je vidio, i svega okusio, no svaki novi ‘p’jat’ servira mu novu avanturu.

Radovan od kuhara ima velika očekivanja: ”Tražim osobnost, tražim neku žicu umjetnosti, stvarno mislim da je kuhanje umjetnost.”

Hrana koja izaziva emocije

Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa.

Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toscani.

Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije.

Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču.

Sa svojim stručnim savjetima s nestrpljenjem iščekuje nove kandidate, a kakav će biti u trećoj sezoni MasterChefa Dino poručuje: „U principu, bit ću jednako kritičan kao što sam bio i do sada. Mislim da je to potrebno jer većina kandidata želi nešto postići u toj profesiji, u kuharstvu ili gastronomiji. Tražim sve, cijeli set sposobnosti koje su potrebne za jednog dobrog kuhara. Znači i preciznost i tehničke mogućnosti, i kreativnost i inovativnost.“

U potrazi za srži namirnica

Vodio je niz restorana diljem svijeta: na Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj, a od prošle godine vrsni kuhar Andrej Barbieri pridružio se Radovanu i Dinu u celebrity inačici MasterChefa.

„Najvažnija stvar pri kuhanju je odnos s hranom. Mora se uspostaviti taj odnos u kojem osoba koja s njom manipulira ili priprema neko jelo uspije izvući srž te namirnice“ – opisuje Andrej.

S obje strane štednjaka   

Jedne sezone smo ga gledali kao voditelja, a druge pak iza štednjaka.

Nakon što se iskazao u CelebrityMasterChefu te svojim jelima zadivio nepca stručnog žirija, u trećoj sezoni, Igor Mešin ponovno preuzima voditeljsku palicu.

Igor kuharima amaterima, natjecateljima nove sezone MasterChefa poručuje: „Samo treba biti kreativan i svoj!“

(ri), foto Nova Tv

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kandidati 2 grupa

Nadmetanje promotora zdrave...

Treća epizoda CelebrityMasterChefa upoznala nas je s novih četvero kandidata showa. Tako su kuhače u kulinarskom okršaju ovog pet…

celebrity-masterchef

Utvrđen konačni popis...

Ivana Husar, Antonija Šola, Luka Nižetić, Igor Mešin, Sanja Vejnović, Ivica Skoko, Filip Šovagović, Nikša Kušelj, Alka Vuic…

mate jankovic

Potvrđeno da Mate Janković...

Prikazivanje kulinarskog showa “Celebrity Masterchef” počinje na proljeće, nakon godinu dana stanke, ali uz neke izmjene u odn…

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…