Masterchef2: Tjedan zdravog i jeftinog

Masterchef: Show važniji od kuhanja – Andrija obrijao glavu

andrija new look

Pobjednik večeri u kojoj se kuhalo “zdravo i jeftino” bio je Marko Palfi, ali mu je show ukrao Andrija Prostran koji je obrijao glavu da mu ne bude – prevruće

U Masterchefu je počeo novi tjedan nazvan „Zdravo, a jeftino“, ali je sve na početku zasjenila nova frizura jednog od natjecatelja.

Andrija Prostran na „nulu“ je sveo svoju razmjerno bujnu kosu i skrenuo pažnju svih na sebe što potvrđuje da je Masterchef i show, a ne samo kuhanje.

Prvi od izazova u „zdravom tjednu“ je već poznata Kutija iznenađenja, ali ono što je kandidatima uvijek nepoznato su namirnice koje se ispod nje nalaze.

„Sinoć sam sanjala da će tema ovog tjedna biti deserti… pa eto možda bude’, nadala se posve uzaludno Ivana prije podizanja kutije.

Dino Galvagno je uvodno rekao kandidatima da su se prošli tjedan bavili ribom te se uspjeli pomaknuti s mrtve točke moderne gastronomije i serviranja.

„Najlošije je bilo na početku tjedna s onim lignjama. Poslije ste bili bolji i bolji“, nadovezao se Mate. Radovan misli da je najsvjetliji trenutak prošli tjedan bio odnos kandidata s trljom.

Dino je uveo u tjedan riječima: „Kuhati i hraniti se zdravo je trenutno trend u svijetu. Sezonski i lokalno je isto tako zdravo.“

U ovotjednoj kutiji iznenađenja su bili: tuna iz konzerve, limeta, tikvice, blitva, brokula, srdele, mladi luk, češnjak, slanutak, korijander, tardoori masala, indijski orašćić, klice graška i sir trapist.

Mate se uvodno obratio kandidatima slijedećim riječima: „Svatko od vas od ovih namirnica može napraviti tri jela, ali bolje jedno kako treba nego tri osrednja.“

Nisu ga poslušali.

Za kuhanje su na raspolaganju kandidati imali 45 minuta, a najviše ih je mučio (indijski) začin tandoori masala.

Galvagno im je objasnio da je tandoori masala začin koji se najčešće koristi za mariniranje mesa ili ribe. Može se koristiti i u sirovom obliku nakon pečenja.

Stanko misli da bi ljudi trebali jesti namirnice koje su im bliske, a ne neke indijske začine i slično, dok Nikola pak smatra da se moderna gastronomija zasniva na hrabrim začinima.

Na kraju rezultati su bili vrlo šaroliki, od jela koja su se s golemim teškoćama mogla pojesti nožem i vilicom poput onog (inače ukusnog) Petre Plantak, do pobjednika večeri – Marka Pafija.

D.S. / foto Nova Tv

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

mc2-kike i petra g

Petra Gerić prvi puta u...

U večerašnjoj Kutiji iznenađenja su osim lososa i kopra, bili vrhnje za kuhanje, vlasac, limun, limeta, klice poriluka, grašak, ml…

_MG_8786-1

Petra Plantak najbolja u...

Finalisti nisu imali previše teškoća s pripremom srnećeg fileta pa su svi dobili pohvale za prezentiranje jela, a žiri je kao najbo…

mc2-stanko i caslav

Jelo Časlava i Stanka Dino...

Jela koja su se bazirala na janjetini, crnim trubačama i rabarbari bila su žestoko kritizirana, a nakon što su svi natjecatelji dobil…

andrija new look

Andrija Prostran i Marina...

U eliminacijskom Testu osjetila kandidati su trebali prepoznati 21 sastojak u tripicama alla fiorentina što je za Andriju bila nemogu…