Gastronomsko-humanitarna manifestacija u Opatiji

Masterchefica Srđana Jevtić kuhala s mališanima iz dječjih vrtića

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U kulinarskoj priredbi “Srđana i mali kuhari” natjecala su se djeca iz vrtića, a sav prihod od degustacije ide u humanitarne svrhe

Piše: Majda Matković

Tutti-frutti smuti, Cuka-cuka juha, Shrekova maneštra, Bananarama, Spaghetti brokolani, Think – pink salata, Ping – pong kuglice, neka su u nizu jela maštovitih imena koja su u subotu u opatijskom Grand hotelu Adriatic pripremali mališani iz vrtića Opatije, Voloskog, Ičića, Veprinca i Lovrana uz podršku mentorice, finalistice showa Masterchef, Srđane Jevtić.

Uoči početka 1. kulinarskog izazova „Srđana i mali kuhari“, u dvorani je vladalo veliko uzbuđenje jer su se svi sudionici željeli fotografirati s najboljom hrvatskom mastercheficom, koja se rado odazvala ovoj manifestaciji.

Naime, cilj ove gastronomsko – humanitarne manifestacije iza koje stoje Društvo “Naša djeca”, Crveni križ, udruga žmergo i Grad Opatija bio je promicanje zdravih navika prehrane, a prihod od prodaje pripremljenih jela namijenjen je opatijskom marketu za potrebite, koji će se otvoriti 22. prosinca.

recepti malih kuhara“Super mi je vidjeti toliko malih kuhara, raditi s njima. Zato bih željela reći roditeljima – dajte djeci da prčkaju po hrani, prljaju ruke jer tako od malih nogu mogu razvijati kulturu jela” – poručila je masterchefica Srđana na početku kulinarskog izazova, koja je zaslužna i za duhovite nazive zdravih dječjih delicija.

Tako se primjerice iza naziva Cuka-cuka juha krije juha od bundeve, Bananarama su palačinke od integralnog brašna s bananom i medom, Spaghetti brokolani spravljeni su od integralne pašte i pesta od brokula, Shrekova maneštra pripravlja se od broskve, Think-pink salata sadrži ciklu, jabuku, celer, med i limun itd.

Dok je Srđana kao mentorica nadgledala osam timova s po deset mališana kako sjeckaju, miksaju i mijese zadane delicije, te i sama pripremala neka jela kako bi akcija bila što uspješnija, voditelj priredbe Dražen Turina Šajeta pozivao je roditelje i posjetitelje da na štandu Crvenog križa po simboličnoj cijeni od pet kuna kupe žeton (prigodno oslikane dječje rukotvorine), s kojim su kasnije mogli degustirati neko od pripremljenih jela.

Također, na štandu društva „Naša djeca“ nudili su se unikatni magnetići za hladnjake, šalice, majice i razni drugi prigodni ukrasi.

foto: gastronomika.hr

djeca kuhaju 4djeca kuhaju5djeca kuhaju7

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…