Gastro manifestacija u Supetru
Na Braču započeo 9. festival Biser mora

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, koja se priprema jedino u ovom bračkom selu.
Međunarodni kulinarski festival Biser mora koji se ove godine organizira po deveti put, peti puta za redom priređuje se u Supetru na Braču.
Festival započinje u srijedu školskim natjecanjem učenika kuhara, a tijekom dana predviđen je pizza show i flambiranje jela nakon čega se Biser mora svečano otvara u večernjim satima ispred restorana Adria.
Biser mora organizira Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, a domaćina najvljuju više stotina sudionika iz 15 zemalja.
Festival traje do nedjelje 13. travnja, a uključuje natjecanja profesionalnih kuhara, državno natjecanje barmena, brojne radionice i predavanja.
Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, koja se priprema jedino u ovom bračkom selu.
I.Z.