Od petka u Zagrebu drugi festival vina i gastronomije

Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu oko 150 sudionika

ZWGW3-vino-čaše

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol i Gliptoteci HAZU od 19. do 20. travnja.

Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju i ove će godine ponuditi najbolje od domaćih vinara, proizvođača delicija i maslinovog ulja.

Kao jedan od najznačajnijih regionalnih izložbi vina i gastronomije, ZWGW ponovno će okupiti impresivan broj izlagača koji će biti veći od 150.

Osim što će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji Zagrepčani i njihovi gosti imati će priliku ponešto naučiti i obogatiti svoje iskustvo na brojnim kušanjima, radionicama i panelima koje će voditi neki od vodećih regionalnih, ali i svjetskih stručnjaka.

Drago nam je da se i ove godine odazvao velik broj izlagača. Ta činjenica potvrđuje ZWGW kao važno mjesto susreta proizvođača i ljubitelja eno-gastronomije iz cijele regije. Osim toga i jedni i drugi mogu se informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima što je jako bitna komponenta našeg festivala, po čemu se razlikujemo od drugih. Poučeni iskustvom od prošlogodišnjeg, prvog po redu ZWGW- a, vjerujemo da ćemo ove godine ponuditi našim posjetiteljima još veću kvalitetu sadržaja i tako potvrditi značaj Zagreba na gastronomskoj karti regije“, rekao je direktor fastivala Dražen Lazić.

Dan prije službenog početka festivala očekuje nas ZWGW Opening night koji započinje kušanjem austrijskih vina s Willijem Klingerom , a nastavlja se uparivanjem najekskluzivnijih cigara na svijetu Cohiba BHK 56 sa Portom i Madeirom vinskih kuća Blandy’s i Graham’s.

Za 19 sati u kinu Centru Kaptol svoju pretpremijeru doživjet će dokumentarni film Dossier Zinfandel redateljice Milke Barišić.

U isto vrijeme u Gliptoteci HAZU biti će otvorena izložba fotografija Frana Miloša nazvana “Pelješki mir”, a svakoga dana festivala nakon završetka radnog vremena festiva moći ćete se opustitu se uz čašu vina, pjenušca ili koktel u dobrom društvu na našem večernjem programu koji će biti organiziran unutar prostora Gliptoteke.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Martina Tomac_Andrea Trapan i Magdalena Senjkovic_Najbolja WOW vina

Na Zagreb Wine Gourmet...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend brojem posjetitelja nadmašio je prošlogodišnje izdanje. Vrlo bogat program, koji su či…

Otvorenje ZWGW2

Predsjednik Josipović...

Predsjednik RH prof. dr.sc. Ivo Josipović svečano je otvorio drugi po redu Zagreb Wine Gourmet Weekend pred mnoštvom uzvanika u zagr…

zwgw2013 rez

Zagreb Wine Gourmet Weekend...

Gliptoteka HAZU i Centar Kaptol Zagreb, 19. i 20. travnja 2013. Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomij…

Zagreb, 04.04.2013 - Predstavljanje Zagreb Wine Gourmet Weekend festivala

Bogat program ovogodišnjeg...

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja održanog u Gliptoteci HAZU i Centru Kaptol, ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend n…