Posljednje gastro natjecanje u 2011.

Nabolju zelenu menestru skuhala ekipa Pičete – Lažni svjedok

zelena menestra

U žiriju su se ove godine našla i tri japanska novinara koje je doveo direktor Hrvatske turističke zajednice u Japanu, Edvard Tripković Katayama

Posljednje gastro natjecanje u 2011. godini organizirala je Udruga Agroturizam u četvrtak, 29.12.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji “Festival zelene menestre i vina” u sklopu Mirisa Božića u Konavlima.

Festival zelene menestre se održao ispred Franjevačkog samostana Sv. Vlaha u Pridvorju.
U natjecanju kuhanja najbolje zelene menestre sudjelovalo je 14 ekipa uključujući i prošlogodišnje pobjednike iz Župe Dubrovačke, a zanimljivo je da se žiriju u kušanju pridružila i ekipa od troje japanskih novinara koje je doveo direktor Hrvatske turističke zajednice u Japanu, Edvard Tripković Katayama.

Najbolju zelenu menestru je spravila ekipe „Pičete – Lažni svjedok“, drugo mjesto pripalo je ekipi „Obje bande“, a treće kuharima iz ekipe „Crni papak“.

Kao i svake godine vodile su se velike rasprave što je najvažnije za dobru menestru, odnosno koji je recept najbolji, ali dogovor nije postignut osim što su se svi složili oko slogana „hvali kupus – drž’ se kobasice“.

R.I./ foto: dubrovnik-turistinfo.com

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Japanski partneri3

Japanski kupci traže...

Izvoz hrvatskih vina u Japan započeo je prošle godine nakon čega je u veljači ove godine organizirano veliko predstavljanje hrvats…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…

zelena menestra

Zelena menestra

Zelena menestra autohtono je i tradicionalno je jelo u Konavlima koje se u raznim dobrovačkim spisima spominje još od 15. stoljeća. R…