Završena 4. Štruklijada u Gornjoj Stubici

Najbolje štrukle radi restoran „Sermage“ iz Svetog Križa Začretje

štruklijada 2012 foto-rez

Restoran&Catering „Sermage“ iz Svetog Križa Začretje pobjednik je 4. Štruklijade u Gornjoj Stubici

Na 4. Štruklijadi koja se u Gornjoj Stubici održala u nedjelju, 22. travnja u konkurenciji 18 restorana, hotela, agroturizama i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prema ocjenama stručnog žirija u sastavu Slavko Večerić, Branka Kralj, Branko Greblički Ventek i Anka Ilinčić, najbolje štrukle pripremila je ekipa restorana Sermage iz Svetog Križa Začretje, drugo mjesto osvojio je Restoran Rody iz Gornje Stubice, a na treće se plasirao Seljački turizam „Šumak“ iz Miljane, Zagorska Sela.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u promatranju pripreme ovog tradicionalnog zagorskog jela , a odličnu atmosferu dodatno je zakuhao kulinarski show u kojem su snage odmjerili prošlogodišnji pobjednici Terme Jezerčica u dvoboju sa izazivačicama amaterkama – djelatnicama Upravnom odjela za poljoprivredu Krapinsko – zagorske županije, Marinom Krog i Draženkom Grah.

Od prodaje zagorskih štrukli prikupljeno je 4.250 kuna za Društvo Naša djeca iz Donje Stubice kako bi se financijski potpomogla organizacija ljetovanja za djecu čiji su roditelji slabije imovinske moći.

Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita tradicionalnog zagorskog jela – zagorski štrukli i prepoznatljivog brenda Zagorja.

Izložbeno natjecateljski karakter manifestacije privlači brojne ugostitelje koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja, dok donatorski karakter manifestacije privlači brojne posjetitelje koji osim što imaju priliku isprobati najbolje zagorske štrukle, pomažu i rad udruga s područja naše Županije koji se bave dobrotvornim radom.

Krapinsko – zagorska županija prošle je godine zaštitila manifestaciju verbalnim žigom, a time i pravo korištenja naziva za manifestaciju.

Ovogodišnju Štruklijadu su otvorili Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i županica Sonja Borovčak. Stazić je pritom zahvalio okupljenima na trudu kojim i putem ovakvih manifestacija uspješno štite i promoviraju  zagorsku štruklu kao vrhunski gastronomski brand Zagorja.

Organizator Štruklijade je Zagorska razvojna agencija, uz financijsku potporu Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije te Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina te uz logističku potporu Srednje škole Zabok i Općine Gornja Stubica. Medijski pokrovitelji su Radio Kaj i Zagorski list.

D.S. / foto Promo

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

zebrano-struklijada1

Nabolje domaće štrukle radi...

U subotu, 14. svibnja 2016. godine u prostoru vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama održana je Štruklijada, tradicionaln…

POBJEDNICI

Titulu 'Chtefa zagorskog...

U srijedu, 29. listopada 2014. godine u hotelu Well, u Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje „Chtefa Zagorskog chefa“, velik…

Proglašenje pobjednika struklijade

Štruklijada 2013. - Najbolji...

Prvo mjesto ove godine zauzeli su zagorski štrukli Kleti Kozjak iz Sv. Križa Začretje, na drugom su mjestu štrukli Tradicijskog tur…

struklijada

Štruklijada u Svetom Križu...

Štruklijada – Izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show –održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine od 15,0…