U Blatu proglašene najbolje lumblije za 2013.

Najbolje su lumblije Franice Despot i Tončice Govorko

2013 lumblije (8)

Vrijeme kada se lumblija peče je doba sjećanja na najmilije, početkom studenog. Po tome je održala svoje značenje u početnom obliku, sjećanje i veza s voljenom osobom, a danas često znači i vezu sa rodnim krajem.

U Domu kulture Blato posljednjeg dana mjeseca listopada drugu godinu za redom održana je izložba, degustacija i proglašenje „Najbolje lumblije“ u 2013. godini.

Prvu nagradu u iznosu od 1000 kuna osvojila je lumblija Franice Despot kojoj je nagradu uručio načelnik općine Blato i predsjednik Turističke zajednice općine Blato Ante Šeparović.

Prvu nagradu publike, također u iznosu od 1000 kuna osvojila je lumblija Tončice Govorko, a nagradu joj je uručila djelatnica Turističkog ureda općine Blato Fanita Barčot.

Drugu nagradu žiri je dodijelio Meri Bačić, a treću nagradu je dobila Lenka Žanetić.

Na izložbi je predstavljeno ukupno 29 lumblija, a žiri je radio u sastavu: Marija Sršen, Jakica Dragičević, Zlatko Bačić, Fanita Barčot i Rade Kaštropil.

Posjetitelji ovog zanimljivog događaja i ove su godine mogli pogledati izložbu lumblija, degustirati i kupiti lumbliju, a prihod od prodaje bio je humanitarnog karaktera.

Izbor najbolje lumblije organizirali su Turistička zajednica općine Blato, Blatski fižuli–ustanova u kulturi i Radio Blato.

R.I. / foto: TZ Blato

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

lumblija iz blata

Priča o lumbliji - kako je...

Tradicionalni trajni kolač iz Blata na otoku Korčuli naziva se lumblija po iskrivljenom izgovoru francuskih riječi ‘ne oubl…

babičini kolači 2016 pobjednice

Zagorska 'najbabica' za 2016....

Jubilarna, deseta po redu manifestacija „Babičini kolači“ priređena je u subotu, 16. travnja 2016. godine u Zagorskim Selima.…

lumblija 2

Izbor najbolje lumblije

Blato, Dom kulture, 20 sati Izložba, degustacija i proglašenje najbolje lumblije u 2013.godini

WOW vina 2013-2

Koja su najbolja vina po...

U konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino prosle godine su ušli: Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pino…