Prvenstvo sommeliera Dalmacije, u organizaciji HSK
Najbolji sommelier Dalmacije je Nikša Ćurin s Hvara

Nikša Ćurin iz hvarskog hotela Adriana najbolji je sommelier Dalmacije za 2014.godinu, dok su drugo i treće mjesto osvojili Jurica Marčić i Marko Šram.
Prvenstvo sommeliera Dalmacije, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, održano je u petak 23. svibnja u sklopu Sajma vina i delicija ‘Vinski podrum 2014.’ .
U finalu, pred publikom u Dioklecijanovoj palači, nadmetali su se: Jurica Marčić, hotel Le meridien Lav – Split, Marko Šram, Palača Prijeko Palace – Dubrovnik i Nikša Ćurin, hotel Adriana Sunčani Hvar – Hvar, dok je u eliminacijskom natjecanju sudjelovalo još 8 natjecatelja: Zrinka Crnjak, Ivan Zebić, Marko Dlaka, Josip Salapić i Pavao Marušić, svi iz hotela President u Solinu, Igor Špiljak, Radisson Blu Resort – Split, Ivan Dodig, hotel Park – Split i Ante Šamija, hostel restoran Golly&Bossy – Split.
Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, predlaganju vina uz zadani menu, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i alkoholnih pića.
Izvršni organizator Prvenstva bio je Siniša Koceić, regionalni povjerenik HSK-a za Dalmaciju a samo natjecanje koordinirao je i vodio Sandi Paris, voditelj edukacije HSK-a.
Nadmetanje je bodovano po istim kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera, a članovi ocjenjivačkog suda bili su: Franjo Francem, Sandi Paris, Siniša Koceić, Emil Perdec, Darko Lugarić, Mario Meštrović, Ivan Dropulić, direktor festivala VINOcom, Jozo Tomaš, director hotela Park, Dragan Baričić, F&Bmanager hotela Le meridien Lav Split i Alma Harašić Bremec, F&B manager hotela Split.
Nagrade najboljima uručili su Franjo Francem, dopredsjednik HSK-a i Sandi Paris, voditelj edukacije HSK-a.
I.G. / foto HSK