Humanost na djelu - Chef for Haiti
Najbolji talijanski kuhari za Haiti

Spektakularnu večeru u Milanu priredit će osam chefova koji se mogu pohvaliti s ukupno čak trinaest Michelinovih zvjezdica
Osam ponajboljih talijanskih restorana na čelu sa čuvenom „La Pergolom“ (tri Michelinove zvjezdice) priredit će sredinom lipnja večeru za pamćenje, a s ciljem pružanja pomoći djeci Haitija.
Kulinarski humanitarni spektakl priređuje se drugu godinu za redom nakon što je prošle godine ostvaren velik uspjeh.
Na slici – Heinz Beck iz restorana “La Pergola”, dobitnik tri Michelinove zvjezdice
Cijelu akciju podržat će konzorcij Grana Padano i neprofitna Zaklada Francesca Rava, a ukupan prihod bit će doniran za potporu projekta “Francisville“ – javnih kuhinja na Haitiju.
Riječ je o gradnji i opremanju javne kuhinje od 580 četvornih metara, koja će omogućiti 10.000 toplih obroka djeci u školama.
Gala večera humanitarnog karaktera „Chef for Haiti“ održat će se u milanskom hotelu Principe di Savoia, 13. lipnja, a od gostiju se očekuje minimalna uplata od 300 eura za jedinstveni meni.
Na popisu kuhara “za Haiti” nalaze se: Andrea Berton – restoran Trussardi Alla Scala“, Heinz Beck – restoran „La Pergola“, Gennaro Esposito – restoran „Torre del Saracino“, Fabrizio Cadei – restoran „Acanto“, Massimo Bottura – „Osteria La Francescana“, Norbert Niederkofler – restoran „St. Hubertus Hotel Rosa Alpina“, Mauro Uliassi – restoran „Uliassi“ i Antonio Canavacciuolo – „Hotel Villa Crespi“.
Ovih osam chefova do sada se okitilo sa čak – trinaest Michelinovih zvjezdica!
(I.Zidar)