Masterchef, ponedjeljak u 22 sata na Novoj TV

Najpopularnija hrvatska kuhinja večeras otvara vrata za 2000 kandidata

MC2-prvi kandidati

U prvom nastavku upoznat ćemo novog člana žirija, kuhara i vlasnika restorana Prasac i kandidate koji su pristupili audiciji za Masterchefa na kojoj imaju samo pola sata za pripremanje jela koje je njihova potencijalna ulaznica za ulazak u show

Dvije tisuće ljudi prijavilo se u Masterchef, show koji je srušio sve granice popularnosti u Hrvatskoj, no i ove godine samo najbolji će biti izabrani u TOP 50.

Oni koji prođu audiciju dobit će novu priliku za dokazivanjem, a samo najbolji od najboljih ući će u Masterchef kuhinju i postati natjecateljima finalistima druge sezone popularnog showa.

Iz produkcije showa poručuju da natjecatelje očekuju nevjerojatni izazovi, brojne lekcije te kuhanje uz bok najboljih svjetskih kuhara.

Samo jedan od njih ostvarit će svoj san i postati drugi hrvatski Masterchef.

„Od vas se ovdje očekuje da sve bude tip top“ – samo su neke od uputa koje su natjecatelji imali priliku čuti od strane žirija.

„Svakim novim tjednom letvicu ćemo podizati više“ – objašnjava novi član žirija Dino Galvagno, kako će otprilike izgledati 13 uzbudljivih tjedana Masterchefa.

GALVAGNO: Kuhanje je kompleksan proces i treba rezultirati vrhunskim doživljajem. Ne pristajem na ništa manje!

U prvom nastavku upoznat ćemo novog člana žirija, kuhara i vlasnika restorana Prasac koji se u novoj sezoni pridružuje Mati Jankoviću i Radovanu Marčiću u ocjenjivanju i edukaciji natjecatelja.

„U mojoj kuhinji tretiramo svaku namirnicu, bez obzira kako ona skromna bila, s jednakim poštovanjem. Tanjur koji prezentirate pred gosta mora odražavati vaš stav, vaše viđenje svijeta. Kuhanje je kompleksan proces i treba rezultirati vrhunskim doživljajem. Ne pristajem na ništa manje!“ – objašnjava Dino svoj pristup kuhanju.

„Kuhanje je vrhunsko umijeće. Smatram ga umjetnošću poput kiparstva, slikarstva ili glume“ –stava je drugog, „starog“ člana žirija Radovana Marčića.

„Za mene cilj kuhanja nije puko punjenje želuca već buđenje emocija. Kuhanje zbližava ljude, budi najskrivenije osjećaje. To je način života, a ne posao“ – dobro je poznato mišljenje i stav koji je puno puta svojim načinom života i dokazao najmlađi član žirija Mate Janković.

Pola sata za prvi dojam

Svi oni koji su pristupili audiciji za Masterchefa imaju samo pola sata za pripremanje jela koje je njihova potencijalna ulaznica za ulazak u show i pokušaj da uđu u svijet profesionalne kuhinje.

Kako bi osvojili Masterchef pregaču, natjecatelji moraju u svega par minuta prezentirati svoje jelo koje će žiri i kušati te odlučiti o daljnjoj sudbini.

I.Zidar / foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marčić, Galvagno i Barbieri...

Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, o…

mate jankovic

Potvrđeno da Mate Janković...

Prikazivanje kulinarskog showa “Celebrity Masterchef” počinje na proljeće, nakon godinu dana stanke, ali uz neke izmjene u odn…

MC2-marko palfi

Žiri priznaje: jela s...

U utorak (Nova TV,22 sata) ponovo ćemo vidjeti jednog kandidata iz prošle sezone Marka Palfija (na slici lijevo) koji je u prvom Master…

SONY DSC

Prva epizode nove sezone...

Novi recepti, novi kuhari amateri, brojni kuharski trikovi, duhoviti i prije svega profesionalni žiri, chefovi svjetskog glasa, a sv…