Bojan Cvetković želi oboriti vlastiti svjetski rekord

Najveća pljeskavica na svijetu sprema se u Crikvenici

pljeskavica bojana cvetkovića

Leskovački majstor roštilja prije preseljenja u Crikvenicu već je pet puta ulazio u Guinnessovu knjigu rekorda, a najveća kompaktna  pljeskavica imala je 51 kilogram

Crikvenica bi uskoro mogla nadmašiti Leskovac kada je u pitanju roštilj.

Zvuči neobično jer je upravo Leskovac poznat po odličnom roštilju, ali je moguće otkako se kuhar Bojan Cvetković preselio u Hrvatsko primorje.

Bojan Cvetković, leskovački majstor roštilja već se pet puta upisivao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda time što bi spremio najveću pljeskavicu na svijetu.

Prva pljeskavica s kojom je oborio svjetski rekord imala je 27 kilograma, a posljednja je težila čak 51 kilogram (na slici) i spremala se 55 minuta.

Pravila pod kojima se priprema pljeskavica za Guinnessa kažu da kuhar smije imati samo jednog pomoćnika i to tek pri okretanju divovske pljeskavice promjera metar i pol.

Pljeskavica mora biti debela kao i obična pljeskavica – 2,2 centimetra, a vrijeme za pripremu ograničeno je na 60 minuta. Mora biti u cijelosti kompaktna i propisne debljine.

Cvetković trenutno radi u crikveničkom restoranu „Step“, odakle poručuje da će uskoro pokušati oboriti vlastiti svjetski rekord.

Ovaj put ne u Leskovcu već u Crikvenici koja će time za mnoge neočekivano postati svjetska prijestolnica roštilja.

Ivan Zidar/ foto: www.pressonline.rs

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

dwe makarska

Wine & Fun days u Makarskoj...

Izabrani vinari, bogati glazbeni program i rušenje Guinnessovovog rekorda Samo tjedan dana nakon Splita, zabavni dio Dalmacija Wine…

nadia-santini

Najbolji ženski chef za...

NadiaSantini, chef restorana Dal Pescatore u talijanskoj Mantovi, već je ranije dobila veliko priznanje – prva je žena kuhar u…

mc2-puzevi

Ines Šarić glatko izgubila...

Ines su u završnoj fazi kuhanja pali puževi na pod, a nakon kraće dvojbe:  servirati ili ne servirati – odustala je od posluživanj…

mega torta

Švicarci napravili najduži...

Za pripremu tog orijaškog kolača trebalo je 864 litara slatkog vrhnja, 576 litara mlijeka, 600 kilograma brašna, 432 kilograma masl…