Drugi dan Zagreb Wine Gourmet Weekenda

Najveća svjetska atrakcija – Flying Culinary Circus sletio u Zagreb

Zagreb, 14.02.2012.
Zagreb Wine Gourmet Weekend
Flying culinary circus

Posjetitelji su u velikom broju posjetili drugi dan Zagreb Wine Gourmet Weekenda i gledali najveću svjetsku kulinarsku atrakciju, nastup Flying Culinary Circusa, ali i  diskusiju „Vinari i uljari iz drugih profesija“  kao i prvi hrvatski Twitter tasting

Nakon što je prvi dan festival posjetilo 1500 ljudi, drugi je dan bila neočekivana gužva u izložbenom dijelu festivala u kojem izlaže preko 150 izlagača vina i gastro delicija.

Najveći interes bio je za svjetsku kulinarsku atrakciju, nastup Flying Culinary Circusa, ali posjetitelji su imali na izbor i mnoge druge sadržaje.

Panel diskusija „Vinari i uljari iz drugih profesija“ u drugom danu ZWGW-a okupila je četvoricu uglednih proizvođača čija je zajednička strast prema vinima i uljima rezultirala kreiranjem vrhunskih brandova prisutnih na svjetskoj gastrosceni.

Duilio Belić (Olea B.B), Miroslav Plišo (Meneghetti), Ernest Tolj (Saints Hill) i Boris Šuljić (Boškarinac) složili su se kako su postali poljoprivrednici jer su željeli proizvoditi ono što su htjeli jesti i piti. Nakon uspješnih karijera u biznisu, financijama te odvjetništvu, iskoristili su svoja znanja kako bi u proizvodnji vina ili maslinovog ulja proizveli vrhunske sorte za što su bila potrebna znatna ulaganja u proizvodnju, razvoj proizvoda, brandiranje te marketing.

„Mi smo preuzeli najbolje od tradicije ali smo unijeli dio našeg vremena i svjetskih trendova koje smo upoznali. Za veći iskorak sasvim sigurno trebamo zajedničku inicijativu koja bi bila više fokusirana na izvoz i na promociju Hrvatske kao lifestyle destinacije“, složili su se izlagači.

Prvo hrvatsko Twitter kušanje vina

U poslijepodnevnim satima na festivalu je po prvi puta u Hrvatskoj održano Twitter kušanje vina. Društvena mreža Twitter je povezala američke i europske ljubitelje vina, na radionici koja je prikazala moć društvenih mreža u promociji vina.

Cliff Rames moderirao je ovo kušanje uz pošip Luke Krajančića, plavac Frane Miloša i teran Roberta Terzola. Svi okupljeni saznali su kako Twitter pomaže u promociji vina – hrvatski vinski blogeri Lada Radin, Nenad Vinopija i Goran Zgrablić povezali su se s Richardom Jenningsom, Jamesom Melendezom i Mattieom John Bammanom iz New Yorka i Marcy Gordon iz San Francisca kako bi tviterašima prikazali zanimljivosti odabranih vina.

Dokumentarac o kubanskim cigarama

Programski, drugi dan festivala zatvoren je prikazivanjem filma Cigars: The Heart an Soul of Cuba. Ovaj sjajan dokumentarac o kubanskim cigarama autorsko je djelo jednog od najutjecajnijih svjetskih kritičara za cigare i vino Jamesa Sucklinga.

Film je dao odgovor na pitanje zašto su kubanske cigare najbolje na svijetu i kako cigara nastaje kroz sve svoje faze. U filmu su prikazane životne priče običnih Kubanaca koji sudjeluju u uzgoju duhana, njegovom sušenju, rolanju i prodaji.

U večernjem, zabavnom programu glazbenim brojevima publiku je rasplesao Ozren Kanceljak.

P.R./ foto: ZWGW

najveću svjetsku kulinarsku atrakciju, nastup Flying Culinary Circusavinari i uljari01

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…

Martina Tomac_Andrea Trapan i Magdalena Senjkovic_Najbolja WOW vina

Na Zagreb Wine Gourmet...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend brojem posjetitelja nadmašio je prošlogodišnje izdanje. Vrlo bogat program, koji su či…

Prirodna vina u Vinodolu

Vrhunska prirodna vina...

Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace na sin…

Bornstein ZWGW Warm Up

Zagreb osvajaju vinska i...

Različiti zagrebački restorani, vinoteke, wine barovi i klubovi dosad su ugostili Warm up događanja ususret drugom po redu, Zagreb…