Završio prvi tjedan novog Masterchefa

Nakon prvog tjedna poznato pet finalista druge sezone Masterchefa

MC2-50 najboljih4-cet

U Masterchef kuhinju su se još u srijedu izravno plasirali Mario Tišljarec (33), mesar iz Sv. Ivana Zeline, Stanko Slunjski (61), umirovljeni ing. prometa iz Varaždina, Marina Šimac (24), studentica arhitekture iz Zagreba, Ines Šarić (30), studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Bojana Bukvić (23), kućanica iz Starigrada, dok je iz igre ispalo deset najslabijih kandidata

Nakon prvog tjedna druge sezone Masterchefa prvih pet mjesta u Masterchefovom TOP 20 već je zauzeto.

U Masterchef kuhinju su se još u srijedu izravno plasirali Mario Tišljarec (33), mesar iz Sv. Ivana Zeline, Stanko Slunjski (61), umirovljeni ing. prometa iz Varaždina, Marina Šimac (24), studentica arhitekture iz Zagreba, Ines Šarić (30), studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Bojana Bukvić (23), kućanica iz Starigrada.

Tko će još dobiti priliku vidjet ćemo nakon novih izazova koje donose sljedeće emisije u koje ulazi 35 preostalih natjecatelja jer, podsjetimo, u četvrtak je ispalo deset najslabijih kandidata.

Do eliminacije su došli time što su loše riješili „Test osjetila“ koji su neki su opisali kao prepoznavanje začina s ‘osmog kontinenta’.

Pomoću dodira, gledanja i mirisa, ali nikako okusa, natjecatelji su morali prepoznati 15 začina u dvije minute.

Začini koje su trebali prepoznati bili su borovica, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis, cimet, šafran, kim, zeleni kardamom, muškatni oraščić, bijela gorušica, zeleni papar, sjemenke korijandera, piment i još dva koja nitko od natjecatelja nije prepoznao – piskavac i sečunaski papar.

Oni s najslabijim brojem pogodaka morali su sudjelovati u eliminacijskom izazovu pod nazivom ‘popravi to jelo‘.

To je bila posljednja šansa natjecateljima za ostanak u Masterchefu. Natjecatelji su dobili osnovu jednog jela (mljeveno meso za ragu bolognese), a od toga su morali napraviti novo ukusno, profinjeno, maštovito jelo koristeći nove namirnice i začine.

Kako bi popravili jelo mogli su koristiti sve začine, jednu vrstu tjestenine i pet dodatnih namirnica iz smočnice.

Deset je kandidata uspjelo „popraviti jelo“, a s deset najslabijih smo se oprostili.

D.S. / Foto: http://masterchef.novatv.hr/

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

INES SARICrez

Ines Šarić napustila...

Deset minuta koliko su kandidati imali za pripremu sushija nije bilo dovoljno pa je Ines pod stresom radila greške Ines Šarić, 30-god…

andrija new look

Andrija Prostran i Marina...

U eliminacijskom Testu osjetila kandidati su trebali prepoznati 21 sastojak u tripicama alla fiorentina što je za Andriju bila nemogu…

MARIO TISLJAREC rez

Mario Tišljarec ispao iz...

Od deset ponuđenih žitarica i grahorica Petra je prepoznala najviše, njih šest, Marina pet, a Mario samo četiri i morao se pozdravi…

_MG_9272

Marina najbolje spremila...

Najboljima su ocijenjena jela od trilje Časlava Matijevića, Marka Raića i Marine Šimac koja je proglašena pobjednicom mada je Ča…