Autentična gastro priredba za kuhare amatere
Nova sezona Makarskog marendina počela u konobi Kalalarga

Svoje delicije prva je predstavila Maja Mileta i za svoju tunjevinu na pašticadu i domaće njoke, te tortu makaranu dobila ocjenu od čak 4,60
Četvrta sezona “Makarskog marendina“, sve popularnije autentične makarske gastronomske manifestacije otvorena je u konobi “Kalalarga” gdje je Maja Mileta s tunjevinom na pašticadu i domaćim njokima, te tortom makaranom za desert, oduševila goste koji su joj dali ocjenu 4,60, u mogućem rasponu od 1 do 5, javlja Slobodna Dalmacija.
Makarski marendin” nije službeno registriran kao brend (postoji udruga koja se o tome brine), no to je u prvom redu okupljanje i druženje uz spizu i pismu, te prikupljanje recepata i čuvanje od zaborava domaće kuhinje.
“Marendinu” su se pridružili i oni koji nisu “od koljena“ Makarani, primorci i zabiokovci, unoseći kuhinju svoga zavičaja, a kuharima su se na večerima “Marendina” pridružili vinari, kojima je to prigoda da promoviraju svoje proizvode.
“Makarski marendin” bit će uključen i u vinski festival “Dalmacija Wine Expo“.
Natjecanja kuhara amatera na “Makarskom marendinu” su prema najavama svakog četvrtka. Nastavljaju se 8. ožujka u konobi “Kalalarga“ kada Željana Cimera kuha bodulski maneštrin, a slijedi salamaštrani goveđi jezik s kaparima koji će 15. ožujka u istoj konobi spremiti Josip Jurčević.
Nađa Granić priprema rižot od kozica i blitve 22. ožujka u konobi “Bratuš” pa slijede Tonko Tomaš, koji će 29. ožujka spremiti pivca lešo s kiselim zeljem u “Kalalargi” i Viki Puharić i Marija Raos, sa skradinskim telećim rižotom, 5. Travnja na istom mjestu.
Potom na red dolaze Mila Rakuljić i njezin goveđi tingul s njokima, 12. travnja (“Kalalarga”) i teleći paprikaš Joze Viskovića 19. travnja, u Tučepima (“Kamena”).
Natjecanja počinju u 19 sati pa ako ste u blizini – navratite.
D.S.