Otkrivamo hrvatske članove udruge JRE
Novigrad i Volosko imaju čak po dva restorana visoke europske klase

Od lipnja ove godine Hrvatska ima sedam članova u prestižnoj udruzi JRE: restorane Pepenero i Damir&Ornella iz Novigrada, Monte iz Rovinja, San Rocco iz Brtonigle, kastavski Kukuriku te Le Mandrać i Plavi podrum iz Voloskog
Tri ponajbolja hrvatska restorana, Kukuriku iz Kastva te Le Mandrać i Plavi podrum iz Voloskog ušli su u lipnju 2011. godine u elitno društvo tristotinjak vrhunskih europskih restorana - Jeunes Restaurateurs d’ Europe (JRE).
Na prigodnoj svečanosti u Kastvu, kuharske kapute JRE, koje im je ispred ove elitne međunarodne strukovne asocijacije predao izvršni direktor Hans von Mannen ponosno su odjenuli Daniela Kramarić, Nenad Kukurin i Deniz Zembo.
Jeunes Restaurateurs d’ Europe je prestižna gastronomska asocijacija koja se smatra prvim korakom za dobivanje Michelinove zvjezdice, a promiče poštivanje tradicije te kreativnost i inovativnost mladih kuhara pod motom „talent i strast“.
Uvjet za ulazak u ovo elitno društvo je da se restoran već našao u najmanje tri međunarodna i domaća gourmet vodiča.
Hrvatska je jedina zemlja izvan EU čiji su restorani uvršteni u prestižni vodič JRE, a uz ovogodišnje laureate svoje mjesto su od prošle godine zadržali restorani Monte iz Rovinja, San Rocco iz Brtonigle te Pepenero i Damir&Ornella iz Novigrada.
Početkom lipnja u kastavskom restoranu Kukuriku predstavljen je i novoosnovani hrvatski ogranak JRE na čelu s Teom Fernetichem iz San Rocca kome su sreću u radu poželjeli Tomaž Kavčić, predsjednik slovenskog ogranka JRE i švicarski kolega Andy Zaugg.
M.M./foto: gastronomika.hr