18. put po redu izabrani najbolji restorani u Hrvatskoj

Novo izdanje najstarije hrvatske edicije – 100 vodećih restorana

100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti cover 2013

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika

U Rijeci je 13.lipnja predstavljena nova, 18. po redu edicija »100  vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti«.

Najstariji i samim time najugledniji izbor najboljih hrvatskih restorana sve ove godine vodi Gastronaut pod vodstvom Karin Mimice, a u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera.

Za 100 vodećih restorana prvo su glasali posjetitelji portala www.gastronaut.hr koji su između 2400 restorana birali deset najkvalitetnijih s time da je bilo onemogućeno dva puta glasati s istog računala.

Internet glasovi spojeni su s glasovima voditelja restorana, a preporuka voditelja restorana nosila je šest puta više bodova od preporuke internetskih glasača.

Ukupnu listu i materijale restorana pregledao je i potvrdio Časni odbor projekta.

Posebna vrijednost ovogodišnjeg izdanja knjige 100 vodećih restorana je što se na vrhu svake stranice restorana  nalazi njegov QR kod.

Časni odbor radio je ove godine u sastavu: Nikola Serdar, Nikica Karamarko, Siniša Križanec, Bože Mimica, Šime Ćoza, Miljenko Magdić, Ivo Kirigin i Ivan Sokolić.

Priznanja najboljima dodijeljena su na prigodnoj svečanosti na Trsatskoj gradini  uz prisustvo predstavnika Ministarstva turizma, lokalnih vlasti, turističkih zajednica i samih restoratera.

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika.

Dobitnici priznanja bili su i vlasnici malih obiteljskih hotela Tullio Fernetich iz San Rocca u Brtonigli, te Davor Zdjelarević iz hotela Zdjelarevic u brodskom Stupniku.

I.Zidar

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

100 najboljih 2014

Po 19. put dodijeljena...

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana…

vinodol2

Erste card Club proglasio 10...

Među top 10 hrvatskih restorana je pet iz Zagreba, Vinodol, Okrugljak, Baltazar, Dubravkin put i Apetit Bistro, te Plavi podrum iz Opat…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…

plavi podrum-01-mm

Plavi podrum proglašen...

Najbolji restorani, njih stotinjak dobili su zvjezdice, očito po uzoru na Michelinove, a najboljim, s tri zvjezdice proglašen je Pla…