NOVA TV najavila novi gastroshow

Okusi Hrvatske – novi putopisni – enogastroshow od 15. 9. na Novoj TV

okusi hrvatske

Poznati gastronomad Rene Bakalović i voditeljica Mia Kovačić kombijem putuju kroz Hrvatsku i putem Rene Miju upoznaje s ljepotama Hrvatske, njenom gastro i eno ponudom
Okusi Hrvatske, naziv je novog serijala gastroputopisa kojeg NOVA TV počinje emitirati 15.rujna. Epizode su snimane na zanimljivim lokacijama diljem Istre, Kvarnera, Dalmacije i kontinentalne Hrvatske.

Voditeljski par Miu Kovačić i Renea Bakalovića očekuju zanimljivi domaćini koji će ih upoznati s krajem i specifičnim jelima i vinima koja se vežu uz kraj u kojem se nalaze.

U prvim emisijama Okusa Hrvatske putujemo Istrom i Kvarnerom, mjestima gdje osjetne pupoljke može zagolicati nesvakidašnji fastfood.

Ukoliko nekoga to ne zadovoljava, tradicionalnoj morskoj „spizi“ pripremljenoj na internacionalan način neće moći odoljeti.

Upoznajemo se sa šefom kuhinje koji svojim svjetskim iskustvom i znanjem dodatno „začinjava“ dnevni jelovnik svog restorana.

Kroz opuštena druženja i razgovore vidjet ćemo kako se marenda u liburnijskom dijelu Hrvatske, sjeda li nakon dobre partije briškule i trešete hrana bolje, kakve su razlike između dalmatinskog i istarskog pršuta te što su to „pasti“ i na koji bi se način mogli upotrijebiti.

Sve tajne Motovunske šume

Okusi Hrvatske otkrit će nam i snalazi li se Mia u kuhinji prilikom pripreme specijaliteta jednako dobro kao i tijekom njihovog konzumiranja te koja nam je specifičnost donijela Guinnessov rekord i još mnoštvo iznenađenja koja nam nudi ovaj dio Hrvatske.

Šarm Voloskog, Opatije i Motovuna svojim će receptima upotpuniti  tamošnji kuhari, a bit će zanimljivo pogledati jesu li Mia i Rene u motovunskoj šumi pronašli živa bića koja nisu ni životinje ni biljke te koliko su uživali u obroku s namirnicama netom ubranima u domaćem vrtu.

Mia i Rene će istražiti istarsku floru i faunu kroz velike i male sustave proizvodnje.

Osim kuharskih delicija koje svakodnevno krase tanjure stanovnika Istre, u emisiji će se istražiti izrada i nastajanje hrvatskih proizvoda koji svojom kvalitetom i posebnošću zauzimaju visoko mjesto na svjetskom tržištu te upravo na taj način dokazuju da Hrvatska u nekim aspektima proizvodnje ne samo da prati svjetsko tržište, nego i prednjači pred njim.

U posjetu istarskim vinogradima i maslinicima te njihovim domaćinima, Mia i Rene će naučiti kako se pravilno kuša maslinovo ulje, saznat će treba li ulje biti žuto ili zeleno, odakle pridjev „ekstra djevičansko“  i još štošta o maslinarstvu i maslini.

Vino iz 7000 godina starih amfora

Kako bi potvrdili istinitost stare izreke da je „trs ljubavnica, a maslina majka“, nije im preostalo ništa drugo nego da istraže uzgoj grožđa i proizvodnju vrhunskog vina.

Gledatelji će moći zaviriti i u najveći istarski vinograd te od vrsnog enologa saznati kako se buteljiraju vina, u čemu je tajna Festigie i što je to posebno u vinima iz vinskih amfora starih oko 7000 godina. Jedna od posebnosti Hrvatske je i interakcija domaćeg dizajna i turizma ujedinjenih u poznatom rovinjskom hotelu.

D.S. / Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…

noma novi dizajn

Novo ruho Nome - najbolji...

Novi izgled slavnog restorana Renea Redzepija potpisuje tvrtka Space Copenhagen koja je htjela očuvati topli, prizemljeni ugođaj r…