Bečki tjedan u Opatiji od 19. do 25. rujna

Opatija će tjedan dana uživati u bečkoj kuhinji i austrijskim pjenušcima

sveti jakov - becka kuhinja

Kruna programa je Bečki bal u subotu, ali cijeli tjedan traju Dani bečke kuhinje uz gostovanje chefa Bernharda Königa

Opatija će sredinom rujna ponovno biti domaćin Bečkog tjedna, turističke manifestacije u sklopu koje se priređuje i nekoliko gastronomskih događanja.

Tako će se u sklopu Bečkog tjedna od 19. do 25. rujna u opatijskom restaurantu Sv. Jakov (na slici), održavati Dani bečke kuhinje uz gostovanje renomiranog šefa kuhinje, gosp. Bernharda Königa koji je radio u najboljim bečkim hotelima.

Istovremeno, u kavani „Palme“ opatijskog hotela „Bristol“ održavat će se program „Okusi i mirisi bečke kavane“, a 24. i 25. rujna od 10,00 do 12,00 sati posjetitelji će moći uživati u glazbi austrijskih skladatelja u solo izvedbi Draška Baumgartena na pianu.

Ljubitelji bečkih slastica i napitaka na svoje će doći u kavani hotela „Imperial“, a zainteresirani za degustaciju austrijskih pjenušaca mogu 23. rujna od 19 sati navratiti na terasu hotela „Kvarner“, gdje će se odvijati program „Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušca“, uz školu valcera Plesne škole „Schmidschläger“ iz Beča i  glazbu Orkestra „Origi