Bečki tjedan u Opatiji od 19. do 25. rujna

Opatija će tjedan dana uživati u bečkoj kuhinji i austrijskim pjenušcima

sveti jakov - becka kuhinja

Kruna programa je Bečki bal u subotu, ali cijeli tjedan traju Dani bečke kuhinje uz gostovanje chefa Bernharda Königa

Opatija će sredinom rujna ponovno biti domaćin Bečkog tjedna, turističke manifestacije u sklopu koje se priređuje i nekoliko gastronomskih događanja.

Tako će se u sklopu Bečkog tjedna od 19. do 25. rujna u opatijskom restaurantu Sv. Jakov (na slici), održavati Dani bečke kuhinje uz gostovanje renomiranog šefa kuhinje, gosp. Bernharda Königa koji je radio u najboljim bečkim hotelima.

Istovremeno, u kavani „Palme“ opatijskog hotela „Bristol“ održavat će se program „Okusi i mirisi bečke kavane“, a 24. i 25. rujna od 10,00 do 12,00 sati posjetitelji će moći uživati u glazbi austrijskih skladatelja u solo izvedbi Draška Baumgartena na pianu.

Ljubitelji bečkih slastica i napitaka na svoje će doći u kavani hotela „Imperial“, a zainteresirani za degustaciju austrijskih pjenušaca mogu 23. rujna od 19 sati navratiti na terasu hotela „Kvarner“, gdje će se odvijati program „Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušca“, uz školu valcera Plesne škole „Schmidschläger“ iz Beča i  glazbu Orkestra „Original Wiener Strauss Kapele“.

Kruna programa bit će Bečki bal u organizaciji Grada Opatije i Grada Beča, te Festivala Opatije i agencije „Kvarner Touristik“.

Ulaznica za Bečki bal košta 350,00 kuna, a prikupljena sredstva iskoristit će se u humanitarne svrhe za nabavu defibrilatora za Park prirode Učka.

M.M.

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

becki tjedan opatija

Bečki tjedan u Opatiji

Opatija, od 21.10.-26.10.2013. Sedmodnevnu manifestaciju obilježit će ponuda bečkih delicija i slastica na raznim lokacijama du…

Dani čokolade 2012

Opatijske Dane čokolade...

Tortu Lungomare osmislila je Marina Prijatelj, a stilizirana  je da oblikom podsjeća na popularnu opatijsku obalnu šetnicu Sveč…

dani cokolade opatija

U Opatiji predstavljena...

“Dani čokolade”, nova  manifestacija koja se odvija u okviru programa „Zima u Opatiji“ kojeg pod pokroviteljstvom Grada O…

specijalitet od puzeva beč

Delicije od vinogradskih...

Početkom listopada će u Beču ponovno oživjeti tradicija uzgoja puževa – “bečkih kamenica”, a vrhunac festi…