Četvrta izložba DWE priređuje se 3. i 4. svibnja

Otvorene prijave za četvrti Dalmacija Wine Expo u Makarskoj

2 Dan-246

Prijave za vodeći enogastro sajam Dalmacije otvorene su vinarima, uljarima

i proizvođačima delicija do  30.3.2013.

Organizatori vodećeg enogastro sajma Dalmacije, Dalmacija Wine Expa, otvorili su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj, četvrtoj po redu izložbi koja će se održati  3. i 4. svibnja 2013. u Makarskoj.

Vikend, kad u Makarsku tradicionalno dolazi veliki broj turista (praznik prvog svibnja), grad će ponovo postati središtem okupljanja zaljubljenika u vino, hranu i umjetnost.

Dalmacija Wine Expo 2013. nova je prilika za promociju hrvatskih vina i gastronomskih specijaliteta domaćem stanovništvu i turistima, te poticanje brendiranja Hrvatske kao nezaobilazne enogastro destinacije.

Po mišljenju mnogih izlagača i vinara, Dalmacija Wine Expo se u ove četiri godine postojanja prometnuo u jedan od tri najjača eno-gastro festivala u Hrvatskoj.

Temeljem interesa proteklih godina očekuje se rekordna nazočnost izlagača, njih više od 150, što će festival zasigurno činiti najvećim dosad.

I ove godine vina će predstavljati proizvođači osobno, a osim degustacije vina, posjetitelji će moći uživati u raznim gastro specijalitetima.

Dalmacija Wine Expo idealna je prilika da ugostitelji na jednom mjestu vide i kušaju prikaz cijele dalmatinske vinske scene i ponajbolja vina iz ostalih djelova Hrvatske, probaju nove berbe,  kušaju možda neke manje poznate sorte, i doznaju nešto novo što će ih potaknuti da što češće osvježavaju svoje vinske karte.

Kako bi se posjetiteljima omogućilo što više zanimljivog sadržaja, predviđen je niz atraktivnih radionica, okruglih stolova i eno-gastro edukacija s vrhunskim hrvatskim i međunarodnim vinarima i sommelierima.

Organizatori žele potaknuti širenje i razmjenu znanja o eno – gastronomiji i takvim događanjima dodatno učvrstiti ugled jednog od središnjih mjesta susreta vinskih i gastro stručnjaka te općenito zaljubljenika u gastronomiju.

Inovativno ocijenjivanje vina „Perfect Match“ naišlo je na izvrsne reakcije u vinskim krugovima i ovaj put biti će centralni događaj sajma u kojem će voditelji dalmatinskih restorana i predstavnici medija ocijeniti vina na temelju sparivanja s uobičajenom dalmatinskom gastro ponudom.

Manifestacija „Zvijezde kuhinje“ polučila je izuzetan uspjeh i zadovoljstvo svih učesnika i posjetitelja.

Na dan održavanja tražio se stol više, a gotovo svi restorani bili su bukirani već u prijepodnevnim satima. 6 vrhunskih hrvatskih chefova kao i 6 vodećih makarskih restorana koji su ih ugostili, omogućili su posjetiteljima uživanje u vrhunskoj gastronomiji po prihvatljivim cijenama.

Teatar dalmatinskih sorti nova je podmanifestacija i jedinstvena prilika da  se na jednom mjestu posjetiteljima da  uvid u sveobuhvatni pregled dalmatinskih vina od 30-ak različitih  dalmatinskih sorti.

Od najpoznatijih, to su Plavac i Pošip, od sorti o kojima se ne zna puno, a imamo ih u svakodnevnoj upotrebi poput Plavine i Maraštine, do  vrlo endemskih kao što su Gegić, Medna ili Dobričić.

Teatar će okupiti i neke potpuno nove, nedavno razvijene sorte, poput Plavca malog sivog, tako da ćemo imat njegovo premijerno kušanje.

Važno je istaknuti kako je jedan od glavnih ciljeva Dalmacija Wine Expa, osim promocije kulture vina i obogaćivanja hrvatske gastroscene, ukazati na nužnost kontinuirane edukacije ugostiteljskog sektora te suvremenim programom polaznicima seminara približiti svjetska iskustva.

Više informacija o „najšarmantnijem vinskom festivalu“ koji posebnu pozornost posvećuje popratnim manifestacijama možete naći na njihovim stranicama – www.dalmacijawineexpo.com.

R.I.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

dwe ljudi

U četvrtak počinje prvi dio...

Počelo je odbrojavanje! Preostalo je još samo nekoliko dana do početka najvećeg regionalnog vinskog festivala, 5. Dalmacija Wine

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…

za medije 4

Vinoljupci u Makarskoj mogli...

Predstavljeno je po prvi puta i novo hrvatsko vinogroje – Komarna, a riječ je o strmom pojasu iznad Jadranske magistrale na mjestu ned…

Prirodna vina u Vinodolu

Vrhunska prirodna vina...

Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace na sin…