Masterchef ostao bez drugog natjecatelja

tra. 7, 2015

Valerio pao na testu iz francuskih restorana i napustio show

mc valerio rez Šibenčanin Valerio Baranović drugi je natjecatelj koji je napustio kulinarski showMasterChef Hrvatska. Premda u prvom izazovu Te… više

Masterchef 2015.

tra. 3, 2015

Prva u nizu Gastroakademija: prikazane četiri kuharske tehnike

mc edukacija 2015 Peta emisija MasterChefa donijela je prvu Kutiju iznenađenja, ali i prvu u nizu edukativnih Gastroakademija. Članovi žirija Dino G… više

U Supetru na Braču okupili su se profesionalci

tra. 1, 2015

Toni Boban osvojio jubilarni deseti Biser mora

barbieri biser mora nagrade Jubilarni, deseti po redu “Biser mora”, organiziran od 25. do 28. ožujka u Supetru na Braču okupio je ove godine oko 250 ku… više

Počela eliminacijska faza Masterchefa

ožu. 30, 2015

Danijel je prvi natjecatelj koji je napustio show

MC ispadanje Iako je iz prošle emisije iz drugog izazova Testa osjetila Danijel izašao kao pobjednik te tako bio nagrađen s malom prednošću pred… više

Ususret Dalmacija Wine Expou

ožu. 29, 2015

Miguel Hudin poseban gost ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expo-a

miquel_hudin
U želji za što boljim umrežavanjem vinara, vinskih stručnjaka, ugostitelja, hotelijera i distributera, i ove godine posebnu pozornost organizatori Wine Expoa  posvetiti će poslovnim posjetiteljima. Prvi dan Dalmacija Wine Expa je primarno fokusiran upravo na njih. Kao posebnog gosta, ovaj tjedan predstavljamo vinskog pisca, suca i konzultanta Miguela Hudina. Porijeklom… više
Tagovi: ,

Druga epizoda Masterchefa 2015

ožu. 22, 2015

Zbog stresa zaboravio uključiti pećnicu, ali u emisiji će biti i dima

SONY DSC
Nova TV, nedjelja, 22.ožujka, u 21.55 sati Muke po rezanju natjecatelji neće moći izbjeći ni u drugoj, ključnoj epizodi u kojoj ćemo saznati TOP 16 natjecatelja popularnog kulinarskog showa. Na daskama za rezanje ovaj put dočekat će ih ananas. „Nožem protiv dva ananasa! Simpatično! Ljigavo, mokro, napeto!“ komentirao je jedan… više
Tagovi: , ,

Nova sezona Masterchefa

ožu. 20, 2015

Ima i toga – Chilli con carne bez mesa

SONY DSC
Natjecatelji u Testu osjetila morali su prepoznati 18 sastojka poznatog jela, no neki su od treme i stresa izostavili glavni sastojak Najpoznatija kuhinja na svijetu ovoga petka otvarila je svoja vrata. Pedeset kandidata kroz prve dvije emisije mora će pokazati sve što su ikada naučili o kuhanju te usuditi se… više
Tagovi: ,

Čokoladne delicije iz Brtonigle

ožu. 19, 2015

Robert Perić predstavio novi desert – čokoladni bokun

perić desert4
Na Choco & Wine Festu koji se po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade, poznati chef Robert Perić predstavio je novu poslasticu – „Čokoladni bokun s kremom od mladog koromača punjen bevandinom od odležanog Istarskog terana“. Manifestacija, na kojoj uživaju najmlađi kao i iskusniji čokoljupci,… više
Tagovi: , , ,

Uskoro kreće treća sezona Masterchefa

ožu. 16, 2015

Marčić, Galvagno i Barbieri spremni za nove kuhare amatere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, osobnost, i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa. Treća sezona popularnog kulinarskog showa uskoro otvara vrata zaljubljenicima kuhanja, MasterChef kuhinja do sad nikad nije bila zagrijanija, a… više
Tagovi: , ,

Jubilarni 10. Tjedan restorana

ožu. 15, 2015

Zaključen najukusniji „tjedan“ u godini

tjedan restorana
Popularna gastro manifestacija Tjedan restorana održana je po jubilarni deseti put od 06. do 15. ožujka 2015. godine, uz sudjelovanje 74 restorana s područja cijele Hrvatske. Manifestacija Tjedan restorana već je nekoliko godina prilika da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti i svake je godine… više
Tagovi:

Priznanje poduzetniku iz Novalje

ožu. 15, 2015

Zlato i srebro za paški sir i maslinovo ulje OPG –a Kruna Vidasa

OPG Vidas nagrada
Uspješan novaljski poduzetnik Krunoslav Vidas na Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana i Međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Mediterana održanima u Splitu osvojio je čak tri vrijedne nagrade. U njegovim rukama tako je završila Velika zlatna plaketa za paški sir, srebrna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje te zlatna medalja za paški sir u… više
Tagovi: , , ,

Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu - najveće kulinarsko natjecanje na svijetu

stu. 29, 2014

Hrvatskoj kuharskoj reprezentaciji srebrna medalja na Svjetskom kupu

Tomislav Karamarko_svjetski kulinarski kup
Nakon osvojene brončane medalje prije četiri godine seniorska reprezentacija na čelu s Tomislavom Karamarkom vraća se jača no ikada. Na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu – najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu osvojili su srebro u kategoriji „topli meni“ te broncu u kategoriji „hladna kuhinja“ Predjelo - duet romba i sabljarke… više
Tagovi: , , ,

18.prvenstvo Hrvatske za sommeliere u Opatiji

stu. 27, 2014

Siniša Lasan proglašen najboljim sommelierom Hrvatske za 2014.

siniša lasan sommelier
Sommelier Siniša Lasan zaposlen u zagrebačkom restoranu Trilogija, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2014. godinu. U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK), prvenstvo je tijekom dva dana okupilo 29 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Sinišu Lasana, u finalu su se natjecali Filip Savić, sommelier u hotelu Monte Mulini Rovinj, te… više
Tagovi: , , ,

ZDRAVLJE: Istine i zablude o češnjaku

stu. 25, 2014

Češnjak nije lijek za povišene masnoće i ‘čišćenje’ krvnih žila

garlic
Iako s gurmanskog stajališta nemamo ništa protiv češnjaka, za bilo koji oblik liječenja povišenih masnoća u krvi, bolesti srca i krvnih žila, pa ni drugih poremećaja, ne možemo ga preporučit Piše: doc.dr.sc. Alen Ružić Premda znamo da češnjak sadrži aktivne sastojke koji mogu zaustaviti rast bakterija, ovi su prirodni antibiotici… više
Tagovi: , , , , ,

U Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje 'Chtefa Zagorskog chefa'

stu. 2, 2014

Titulu ‘Chtefa zagorskog chefa’ za 2014. ponio Tomislav Kožić

POBJEDNICI
U srijedu, 29. listopada 2014. godine u hotelu Well, u Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje „Chtefa Zagorskog chefa“, velikog kulinarskog showa kojeg je organizirala Krapinsko-zagorska županija. Titulu „Chtefa Zagorskog chefa“ osvojio je Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj, kojemu je ovo treća uzastopna pobjeda na natjecanju. Tomislav je stručni… više
Tagovi: , , , ,