U Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje 'Chtefa Zagorskog chefa'
stu. 2, 2014
Titulu ‘Chtefa zagorskog chefa’ za 2014. ponio Tomislav Kožić

11. državno prvenstvo kuhara
lis. 28, 2014
Rozalija Neralić i Ivana Vidaković su nove kulinarske državne prvakinje

Kamelija kup - natjecanje mladih kuhara
lis. 27, 2014
Najbolji mladi kuhari i slastičari su učenici iz Varaždina i Samobora

Manifestacija posvećena ribi listu
lis. 26, 2014
Sedmi Dani švoja u sjeverozapadnoj Istri do kraja studenog

Dva dokumentarca 's okusom' na Zagreb Film Festivalu
lis. 19, 2014
Predstavljamo dokumentarne filmove koji će vam otvoriti apetit

Hranu na malim i velikim ekranima gledamo često i sve češće, što nas je naučilo da i sama slika slasnog pečenja, i bez mirisa a da ne govorimo okusa, može izmamiti sline.
Na 12. Zagreb Film Festivalu koji počinje 19. listopada (i završava 26. u mjesecu) hrani i procesu u… više
Tagovi: cezarova-pečenjara, filmovi-o-hrani, krv-moje-krvi, zffKongres mediteranske kuhinje u Napulju
lis. 12, 2014
Barbieri predstavlja Hrvatsku u Napulju bogatom maneštrom od leće

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja
Andrej Barbieri, chef poznatog restorana Bevanda, predstavljat će Hrvatsku na Kongresu mediteranske kuhinje koji će se od 13. do 15. listopada održati u Napulju.
Kongres koji ima za cilj očuvanje i promociju mediteranske gastronomske tradicije… više
Tagovi: andrej barbieri, maneštra-od-leće, napuljUsusret Marunadi
lis. 11, 2014
Lovranski maruni se mogu spremiti na više od dvjesto načina

Danas su poznata 232 različita prehrambena proizvoda od maruna, no kod nas se uglavnom samo peče ili koristi u pripremi jednoličnih slastica.
Broj stabala lovranskog maruna je sve manji i treba ga zaštititi od propadanja zbog raznih bolesti, u protivnom će Marunada biti bez kestena
Piše: Sanja Krmpotić
Sinergija spajanja… više
Tagovi: lovran, marunada, maruniSinergija spajanja… više
Treći rođendan zajednice blogera
ruj. 30, 2014
Taste of Croatia 2.0 – najveća online zajednica nadobudnih kušača

Poznati Tavan u Sinkovićevoj 8 na zagrebačkoj Novoj Vesi još jednom se pokazao kao mjesto gdje se poklapaju dobre energije.
Sredinom rujna je u dobrom raspoloženju, uz mnogobrojna vrhunska vina, mesne divote iz riječke mesnice Čučković, craft piva zagrebačke Zmajske pivovare i Nove Runde, Marton’s gin te kolače iz pizzerije… više
Tagovi: Goran-Zgrablić, Lada-Radin, Marinela-Prodan, Morana-Zibar, taste of croatiaNajukusniji tjedan u godini
ruj. 29, 2014
Kreće 9. Tjedan restorana Hrvatska

I ove jeseni uživajte u fantastičnim jelima uz dobro društvo. Gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 3. do 12. listopada 2014. godine, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske. Jelovnici svih 66 restorana sudionika manifestacije bit će na web stranici Tjedna restorana. Restorani više cjenovne… više
Tagovi: tjedan-restorana-hrvatskaSavjeti za mršavljenje
ruj. 17, 2014
Pet dobrih razloga da jedemo dvopek umjesto kruha

Zašto DVOPEK? Zašto njime zamijeniti pekarske proizvode?
Savjeti prof. dr. Alena Ružića, dr. med. – interniste – kardiologa koji je i sam smršavio 90 kg i vodi Centar mršavljenja pri Akademskom centru zdravlja
Ova promjena u prehrani, oko koje mnogi često postavljaju pitanja, a neki iskazuju čak i… više
Tagovi: dijeta, dvopek, mršavljenje, zašto-jesti-dvopekKolumna: Pismo iz Pariza
srp. 9, 2014
Pariška večera u bijelom – sedam tisuća sudionika slavilo francusku umjetnost življenja

Iz Pariza piše: Daniela Mihalić-Đurica
Fotografije: Lena Vermeulen, Anastasia Rufin, Yann Moszynski
Ovogodišnje 26-to izdanje istodobno se održavalo na čak šest pariških mostova.
Na onom najljepšem Mostu Alexandra III s impresivnim pogledom na Eiffelov toranj, okupilo se sedam tisuća sudionika slaveći francusku umjetnost življenja, gastronomiju te vrhunsku eleganciju.
Pozivnica za… više
Tagovi: danijela mihalić durica, François-Pasquier, kolumna, pariz, piknik-u-bijelom, pismo iz pariza, večera-u-bijelomŠto žene vole - izabrana najbolja vina po izboru žena
srp. 7, 2014
Coronicin teran 2011. dobitnik WOW Grand Prixa

ŠTO ŽENE ŽELE akcija je koju već treću godinu za redom uspješno organizira udruga WOW.
U hrvatskoj inačici one su Žene i vino, izuzetno aktivna grupa od preko stotinu žena.
Svojim sada već slavnim „ružičastim festivalom“ Pink Day koji priređuju na Dan žena, 8.ožujka, ali i stalnim kušanjima vina i… više
Tagovi: 2013, balon, grand-prix, najbolja-vina, što-žeme-žele, vino, wowIzbor Gastronauta u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera
srp. 5, 2014
Po 19. put dodijeljena priznanja za 100 vodećih hrvatskih restorana

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika
U… više
Tagovi: 100-najboljih-restorana, 2014, gastronaut, karin mimicaIstria Gourmet Festival u sklopu 25. Vegeta Croatia Opena
srp. 3, 2014
Umaška svečanost za gurmane u režiji autohtone Istre

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, predstavljen je Istria Gourmet Festival, svečanost vrhunske hrane i pića koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što Istra može ponuditi.
Iz sadržaja ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala ističemo ponudu Taste Istra.
Radi… više
Tagovi: 2014, Istria Gourmet Festival, umag, vegeta-openPROMO
srp. 2, 2014
Kevin Costner novo je zaštitno lice konzervirane tune Rio Mare

Kevin Costner, Oscarom nagrađena hollywoodska zvijezda, poznat po mnogim glumačkim ulogama u nezaboravnim filmskim hitovima, novo je zaštitno lice Rio Mare, vodećeg brenda konzervirane tune.
Kevina Costnera smo odabrali kao vodeću osobu naše kampanje kako bismo dodatno naglasili jedinstveni okus i kvalitetu Rio Mare proizvoda, ali i da našim potrošačima… više
Tagovi: kevin-costner, reklama, rio-mare