Nova izdanja: Kruh i peciva

Pekarske delicije od zdravih ekoloških sastojaka

kruh i peciva

Kruh i peciva najnovije je izdanje Planetopijinih zdravih kuharica u kojem ćete pronaći izbor najboljih recepata mlade i inovativne učiteljice kuhanja Maje Kefeček za izradu domaćeg kruha, peciva, pogača, kiflica i drugih zamamnih pekarskih delicija pripremljenih od zdravih ekoloških sastojaka.

Autorica kuharice, čija je strast pronalaženje, osmišljavanje i razvijanje raznolikih recepata za domaći kruh i peciva, popularne klasične recepte prilagođava načelima prirodne prehrane. Tako je u knjizi predstavila 27 recepata za pripremu različitih vrsta kruha – kvasni, beskvasni, kuhani, kruh koji se ne mijesi, bezglutenski, te peciva i pogača od putar-štangica i lepinja do neodoljivih foccacia, ciabatta, socce sa začinima, varaždinskih klipića i mnogih drugih.

Knjiga Kruh i peciva bit će predstavljena svim ljubiteljima brašnastih proizvoda u ponedjeljak, 18. ožujka u 18 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). Na promociji knjige autorica Maja Kefeček, otkrit će korisne i praktične savjete za uspješnu pripremu kruha kod kuće, a neke od slastica posjetitelji će imati priliku i degustirati.

Maja Kefeček, po struci je dipl.ing. geologije i paleontologije, a već niz godina bavi se proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice iz kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja. Već nekoliko godina surađuje s Makronovom na brojnim edukativnim programima, kao što su seminari zdrave prehrane, Škola prirodne kuhinje te rezidencijalni seminari.

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

tortilje

Meksičke tortilje

Sastojci: 500 g polubijelog brašna 2 žličice praška za pecivo 2 žličice soli 150 g margarina (sobne temperature) 240 ml tople vode…

pivski pereci kruh i peciva

Pivski pereci

Sastojci: 500 g polubijelog brašna 1 suhi kvasac, 1 žličica soli 1 žličica agavinog sirupa 3 dl pive, sobne temperature 2 žlice sun…

kruh s kvascem koji se ne mijesi

Kruh s kvascem koji se ne...

Sastojci: 500 g polubijelog brašna ¼ žličice kvasca 1 žlica soli 400-450 ml vode Priprema: Pomiješajte brašno, sol i kvasac pa um…

covar kako napraviti kruh

Kruhovi koje morate ispeći...

Knjiga donosi niz od 60-ak bogato ilustriranih recepata na temelju kiseloga tijesta, od nagrađivanoga seljačkoga kruha, grisina, k…