Obogaćena zagrebačka gastro ponuda

Peta četvrtina od ponedjeljka 21.10. otvorena i za ručak

peta cetvrtina2

Poznati restoran koji spaja visoku kuhinju s lokalnim sastojcima u ponudi ima zanimljiva jela poput jedinstvene sarme s mesom crne svinje

Peta četvrtina (5/4), zagrebački je restoran koji je odmah nakon otvaranja u svibnju 2013. privukao pozornost zagrebačkih gurmana osebujnim spojem visoke kuhinje i lokalnih sastojaka.

Restoran je radio samo u večernjim satima sve do ponedjeljka, 21. listopada, kada prema najavama kreću i s ponudom za ručak.

Gosti 5/4 mogu od ponedjeljka primjerice za ručak kušati dnevni menu po ciojeni od 170 kuna (pečena cikla s accetom, svježim kozjim sirom, koromačem i krekerima/ srneća lopatica u kremastom umaku kuhan s povrćem, mirtom i crvenom vinom uz okruglice od kruha/ kolač od čokolade i sladoled od mandarina).

Cijene pojedinačnih jela za ručak kreću se od 30 do 150 kuna, a u ponudi su jesenska juha od buče i koromača, jezik kuhan u vaakumu na salati od jabuka i hrena, sarme s mesom crne svinje, srneća lopatica, odležani goveđi odrezak i druga jela.

I.Z./ foto: 5/4

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

andrej barbieri

Barbieri predstavlja Hrvatsku...

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja Andrej Barbieri, chef poznatog…

dani sparuga i sipa

Počeli Dani šparuga i sipa...

Proljeće je počelo i u ugostiteljstvu Južne Istre. Naime, specijalnom ponudom te uključivanjem velikog broja ugostitelja u manif…

tjedan restorana terasa

Na ovogodišnjem Tjednu...

Ovogodišnji 6. po redu American Express Tjedan restorana Zagreb održati će se u periodu od 8. do 17. ožujka 2013. godine na području…

apetit bistro

Restoran Apetit prvi dobitnik...

Žiri na čelu s Veljkom Barbierijem u finale je uvrstio pored Apetita i restorane Balon, Baltazar, Carpaccio, Vinodol, Mano, Okruglja…