Obogaćena zagrebačka gastro ponuda
Peta četvrtina od ponedjeljka 21.10. otvorena i za ručak

Poznati restoran koji spaja visoku kuhinju s lokalnim sastojcima u ponudi ima zanimljiva jela poput jedinstvene sarme s mesom crne svinje
Peta četvrtina (5/4), zagrebački je restoran koji je odmah nakon otvaranja u svibnju 2013. privukao pozornost zagrebačkih gurmana osebujnim spojem visoke kuhinje i lokalnih sastojaka.
Restoran je radio samo u večernjim satima sve do ponedjeljka, 21. listopada, kada prema najavama kreću i s ponudom za ručak.
Gosti 5/4 mogu od ponedjeljka primjerice za ručak kušati dnevni menu po ciojeni od 170 kuna (pečena cikla s accetom, svježim kozjim sirom, koromačem i krekerima/ srneća lopatica u kremastom umaku kuhan s povrćem, mirtom i crvenom vinom uz okruglice od kruha/ kolač od čokolade i sladoled od mandarina).
Cijene pojedinačnih jela za ručak kreću se od 30 do 150 kuna, a u ponudi su jesenska juha od buče i koromača, jezik kuhan u vaakumu na salati od jabuka i hrena, sarme s mesom crne svinje, srneća lopatica, odležani goveđi odrezak i druga jela.
I.Z./ foto: 5/4