Masterchef 2: Gastro obilazak lijepe naše
Petra Plantak najbolja u pripremi srnećeg fileta

Finalisti nisu imali previše teškoća s pripremom srnećeg fileta pa su svi dobili pohvale za prezentiranje jela, a žiri je kao najbolje prepoznao Hrvoja, Kike i Petru, konačnu pobjednicu emisije
Započeo je još jedan novi tjedan u Masterchef kuhinji i to prema tradiciji s Kutijom iznenađenja. U današnjoj Kutiji iznenađenja pred jedanaest preostalih finalista Masterchefa su postavljene sljedeće namirnice: srneći filet, krumpir, crveni kupus, borovica, borovnica, mlada rukola, luk, demi glace divlji, suha šljiva, kiseli kupus, crno vino, kisela paprika, medvjeđi luk, portobello gljiva, cimet i škripavac.
Dino Galvagno je naglasio da živimo u živopisnoj zemlji s velikim gastronomskim potencijalom koji još nije u potpunosti razvijen, ali se razvija.
„Na vama je danas da razvijate hrvatske gastronomske potencijale!“ – rekao je uvodno Galvagno. Mate Janković je dodao da će kandidati upoznavati Lijepu našu kroz predivne namirnice.
Radovan Marčić se obratio kandidatima riječima: „Po jutru se dan poznaje, tako da možete odmah početi s finim kuhanjem!“
Finalisti nisu imali previše teškoća s pripremom srnećeg filea pa su svi dobili pohvale za prezentiranje jela, a žiri je kao najbolje prepoznao Hrvoja, Kike i Petru.
Pobijedila je Petra koje će imati i zasluženu prednost u nastavku Masterchefa.
Pokušajte ponoviti njezin recopt za srnetinu.
D.S. / foto: Nova TV