Proglašeni dobitnici Gastrofeja Poslovnog dnevnika

Plavi podrum i Tač izabrani za najbolje poslovne restorane u Hrvatskoj

plavi podrum-01-mm

U uži izbor za nagradu ušla su 32 restorana, a Veljko Barbieri ispred žirija kaže da su pobjednike odlučile nijanse

Restoran Plavi podrum iz Voloskog i zagrebački restoran Tač najbolji su poslovni restorani u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu i dobitnici nagrade Gastrofej za 2013. godinu.

Gastrofej je nagrada koju je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Express karticom, a svečana dodjela održana je u 20. studenoga u restoranu Tač.

Nagrada je ove godine proširena na cijelu Hrvatsku za razliku od prošlogodišnjeg Gastrofeja kada se birao samo najbolji poslovni restoran u Zagrebu.

U uži izbor ušlo je 32 finalista – 12 u Zagrebu te 20 u ostatku Hrvatske, a u konkurenciji su sudjelovali ponajbolji hrvatski restorani.

U uži izbor najboljih restorana ušli su još Academia, Apetit city, Bota Šare Mali Ston, Bruna, Burin, Dubravkin put, Foša, Galija, Gašpar, Gračanka- Kamanjo, Kadena, Karlo, Kod Ruže, Kod špilje, Korana, Korkyra, Kormoran, Kottni, Kukuriku, Lamut, Lido, Mala hiža, Milan, Nautika, Noštromo, Oliva, Stari Puntijar, Tratoria al Pittor, Zlatne gorice te Zlatna ribica.

Žiri je više od tri mjeseca obilazio odabrane restorane u većim hrvatskim gradovima te s jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge.

Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline, a istodobno su zadovoljili zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnima.

Žiri je na koncu dao svoj opći dojam o restoranima, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji.

Ove godine imali smo još teži zadatak nego prošle. Odlučivale su zaista nijanse. Zbir ocjena razlikuje se tek u decimalama. Jedan je pobjednik u Zagrebu, jedan u ostatku Hrvatske, a svi ostali su drugi. Cijela akcija Poslovnog dnevnika i njegovih partnera je pokazala da je stupanj hrvatske gastronomije u najosjetljivijem dijelu, a to je poslovna gastronomija, na vrlo visokom nivou“, poručio je Veljko Barbieri koji je bio na čelu žirija.

R.I./ foto: gastronomika

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

batelina 2

Najbolji restoran u izboru...

Nakon dvije godine dominacije Bistro Apetita došlo je smjene na vrhu prema izboru u kojem sudjeluju vodeći ugostitelji, kuhari, posl…

vinodol2

Erste card Club proglasio 10...

Među top 10 hrvatskih restorana je pet iz Zagreba, Vinodol, Okrugljak, Baltazar, Dubravkin put i Apetit Bistro, te Plavi podrum iz Opat…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…

Dobri restorani 2013_1

Bistro Apetit i drugu godinu...

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit ko…