Izbor Gastronauta u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera
Po 19. put dodijeljena priznanja za 100 vodećih hrvatskih restorana

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika
U Rijeci je 30.lipnja predstavljena nova, 19. po redu edicija »100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti«.
Najstariji i samim time najugledniji izbor najboljih hrvatskih restorana sve ove godine vodi Gastronaut pod vodstvom Karin Mimice, a u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera.
Za 100 vodećih restorana prvo su glasali posjetitelji portala www.gastronaut.hr koji su između 2472 restorana birali deset najkvalitetnijih s time da je bilo onemogućeno dva puta glasati s istog računala.
Internet glasovi spojeni su s glasovima voditelja restorana, a preporuka voditelja restorana nosila je šest puta više bodova od preporuke internetskih glasača.
Ukupnu listu i materijale restorana pregledao je i potvrdio Časni odbor projekta.
Priznanja najboljima dodijeljena su na prigodnoj svečanosti u Trsatskoj čitaonici uz prisustvo predstavnika Ministarstva turizma, lokalnih vlasti, turističkih zajednica i samih restoratera.
Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika.
Tijekom kasnije druženja u restoranu Trsatica, sudjelovali su sa svojim proizvodima: Belje s kulenima, kobasicama i vinima; Bakalarnica Milena – baccalla della Mama s bakalarima oplemenjenim različitim okusima; Dukat s paletom sireva iz linija President, Galbani i Sirela; Podravka s cjelokupnim prehrambenim asortimanom i vodom Studena; PP Orahovica s dimljenom ribom i vinima; Zvijezda s maslinama, francuskom salatom, salatom s tunjevinom i maslinovim ulje OL Dalamatia; Kotanyi sa začinima; Darna i Nimcro s aperitivima i digestivima; Vinarija Pavlomir s pjenušcem; Badel 1862 i Valter Sirk; Alexandercommerce sa svojim asortimanom i Mas plenum s paletom piva iz cijelog svijeta.
Vodič će biti moguće kupiti u bolje opskrbljenim trgovačkim ctrima i na benzinskim postajama, a možete ga i naručiti od izdavača, tvrtke Abisal.
I.Zidar