Izbor Gastronauta u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera

Po 19. put dodijeljena priznanja za 100 vodećih hrvatskih restorana

100 najboljih 2014

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika

U Rijeci je 30.lipnja predstavljena nova, 19. po redu edicija »100  vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti«.

Najstariji i samim time najugledniji izbor najboljih hrvatskih restorana sve ove godine vodi Gastronaut pod vodstvom Karin Mimice, a u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera.

Za 100 vodećih restorana prvo su glasali posjetitelji portala www.gastronaut.hr koji su između 2472 restorana birali deset najkvalitetnijih s time da je bilo onemogućeno dva puta glasati s istog računala.

Internet glasovi spojeni su s glasovima voditelja restorana, a preporuka voditelja restorana nosila je šest puta više bodova od preporuke internetskih glasača.

Ukupnu listu i materijale restorana pregledao je i potvrdio Časni odbor projekta.

Priznanja najboljima dodijeljena su na prigodnoj svečanosti u Trsatskoj čitaonici  uz prisustvo predstavnika Ministarstva turizma, lokalnih vlasti, turističkih zajednica i samih restoratera.

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika.

Tijekom kasnije druženja u restoranu Trsatica, sudjelovali su sa svojim proizvodima: Belje s kulenima, kobasicama i vinima; Bakalarnica Milena – baccalla della Mama s bakalarima oplemenjenim različitim okusima; Dukat s paletom sireva iz linija President, Galbani i Sirela; Podravka s cjelokupnim prehrambenim asortimanom i vodom Studena; PP Orahovica s dimljenom ribom i vinima; Zvijezda s maslinama, francuskom salatom, salatom s tunjevinom i maslinovim ulje OL Dalamatia; Kotanyi sa začinima; Darna i Nimcro s aperitivima i digestivima; Vinarija Pavlomir s pjenušcem; Badel 1862 i Valter Sirk; Alexandercommerce sa svojim asortimanom i Mas plenum s paletom piva iz cijelog svijeta.

Vodič će biti moguće kupiti u bolje opskrbljenim trgovačkim ctrima i na benzinskim postajama, a možete ga i naručiti od izdavača, tvrtke Abisal.

I.Zidar

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

vinodol2

Erste card Club proglasio 10...

Među top 10 hrvatskih restorana je pet iz Zagreba, Vinodol, Okrugljak, Baltazar, Dubravkin put i Apetit Bistro, te Plavi podrum iz Opat…

100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti cover 2013

Novo izdanje najstarije...

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…

Dobri restorani 2013_1

Bistro Apetit i drugu godinu...

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit ko…