Fotogalerija: Najbolje slastice iz Emirata
Poslastice s natjecanja za Emirates Salon Culinaire

Pogledajte čudesne kulinarske kreacije iz Dubaia – čokoladne konje, dnevni boravak od čokolade, dvorac od buće i figurice od bijele repe
Saša Bešlić, chef kuhinje opatijskog Grand hotela Adriatic, jedan je od rijetkih kuhara koji su imali priliku raditi u slavnom hotelu Burj Al Arab u Dubaiu o čemu smo opširno pisali.
Tome vrijedi dodati da je Bešlić postao i član kuharskog saveza Emirata, a nakon usavršavanja ujedno je i dobio licencu za ovlaštenog kulinarskog suca za Tursku i Emirate.
U tom svojstvu, kao sudac je sudjelovao na natjecanju Emirates Salon Culinaire, koje se svake godine u veljači održava u sklopu najvećeg sajma prehrane i najvažnijeg događaja vezanog uz prehrambenu industriju u regiji – Gulfood.
Natjecanje je, opisuje Bešlić, vrlo transparentno, a suci u komisiji testiraju i da li je jelo „moguće“ tj. izvedivo u redovnom poslu u restoranu.
Zanimljivo je spomenuti da se čokoladne kreacije za čiju izradu natjecatelji trebaju 12 sati vremena, razlome, kako bi suci utvrdili da se nisu koristile neke konstrukcije.
Dodajmo na kraju da je i sam Bešlić za svoj slastičarski eksponat nagrađen zlatnom medaljom, ali ne u Dubaiu već na Državnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza za svoje fascinantne – zlatne piramide (na slici lijevo).
Na fotografijama s lijeva na desno – dvije gastrokreacije koje su dobile zlatne medalje na natjecanju Emirates Salon Culinaire: dnevni boravak od čokolade i figurice od bijele repe, te živopisni dvorac od buće
Majda Matković
fotografije: privatni album Saše Bešlića