Fotogalerija: Najbolje slastice iz Emirata

Poslastice s natjecanja za Emirates Salon Culinaire

cokolada-dubai

Pogledajte čudesne kulinarske kreacije iz Dubaia – čokoladne konje, dnevni boravak od čokolade, dvorac od buće i figurice od bijele repe

Saša Bešlić, chef kuhinje opatijskog Grand hotela Adriatic, jedan je od rijetkih kuhara koji su imali priliku raditi u slavnom hotelu Burj Al Arab u Dubaiu o čemu smo opširno pisali.

Tome vrijedi dodati da je Bešlić postao i član kuharskog saveza Emirata, a nakon usavršavanja ujedno je i dobio licencu za ovlaštenog kulinarskog suca za Tursku i Emirate.

U tom svojstvu, kao sudac je sudjelovao na natjecanju Emirates Salon Culinaire, koje se svake godine u veljači održava u sklopu najvećeg sajma prehrane i najvažnijeg događaja vezanog uz prehrambenu industriju u regiji – Gulfood.

 

Natjecanje je, opisuje Bešlić, vrlo transparentno, a suci u komisiji testiraju i da li je jelo „moguće“ tj. izvedivo u redovnom poslu u restoranu.

Zanimljivo je spomenuti da se čokoladne kreacije za čiju izradu natjecatelji trebaju 12 sati vremena, razlome, kako bi suci utvrdili da se nisu koristile neke konstrukcije.

 

beslic cokolada sa zlatom4Dodajmo na kraju da je i sam Bešlić za svoj slastičarski eksponat nagrađen zlatnom medaljom, ali ne u Dubaiu već na Državnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza za svoje fascinantne – zlatne piramide (na slici lijevo).

 

 

Na fotografijama s lijeva na desno – dvije gastrokreacije koje su dobile zlatne medalje na natjecanju Emirates Salon Culinaire: dnevni boravak od čokolade i figurice od bijele repe, te živopisni dvorac od buće

cokolada-dubai3-zlatna medaljadekoracije od voca i povrca-bijela repa-zlatodekoracije od voca i povrca-tikva-zlato

Majda Matković

fotografije: privatni album Saše Bešlića

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…