Nevjerojatan završetak ovogodišnjeg Masterchefa

Postoje dvije različite verzije finala Masterchefa!

palfi pobjednik

Nakon što je u Hrvatskoj prikazano finale u kojem je pobijedio Nikola Lesar, u BiH je emitirano finale u kojem pobjeđuje Marko Palfi! Emisije se razlikuju po ocjenama za glavno jelo i po proglašenju različitih pobjednika

Tko je pobjednik ovogodišnjeg Masterchefa?

Pitate li ovo nekoga tko je gledao finalni dvoboj u Hrvatskoj odgovorit će vam – Nikola Lesar.

Postavite li isto pitanje nekome tko je gledao emisiju prikazanu u BiH odgovorit će vam – Marko Palfi.

Superfinale je u Hrvatskoj emitirano u 20 sati, dok je u BiH počelo dva sata kasnije, ali je emitirana emisija s drugim završetkom!

Poznato je da su sve epizode Masterchefa snimljene unaprijed, ali je otkriće da su snimili finalnu emisiju s dva različita pobjednika doista šokantno.

Gledatelji koji su vidjeli obje verzije primjećuju da do razlike dolazi kod ocjenjivanja glavnog jela.

Dok u ‘hrvatskoj’ verziji Nikola za glavno jelo dobije tri petice od sva tri člana žirija, u ‘BiH’ verziji Nikola za glavno jelo dobije trojku od Dina Galvagna i četvorke od Mate i Radovana.

Slijedom toga, jasno, ispada da je Marko Palfi pobjednik, kreće čestitanje i prigodne izjave, a na gornjoj fotografiji vidimo i Palfija kako otvara pjenušac!
Dvije verzije finala Masterchefa

Na YouTubeu postoji i snimka završnice emisije koja je emitirana na Novoj TV i FTV-u i jasno se vidi kako su postojale dvije verzije superfinala.

Iz press službe Federalne televizije su u izjavi za portal Klix.ba kazali da nemaju logično objašnjenje te da su samo emitirali materijal koji su dobili od Nove TV.

“Mi nismo producenti, kupujemo gotov materijal i pustili smo emisiju koju smo dobili”, ističu iz press službe FTV.

Priopćenje Nove TV

Nova TV tijekom dana objavila je službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku.

Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik.

Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, jos uvijek istražujemo. Federalna televizija vec ce danas u 15:25 h emitirati finalnu emisiju Masterchefa.

I.Zidar / foto: Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

logo masterchef

Nova TV se ispričala zbog...

Iz Nove TV stiglo je službeno objašnjenje o snimanju i emitiranju dvije različite završnice Masterchefa koje prenosimo u cijelost…

MC nikola lesar rez

Nikola Lesar pobjednik druge...

Nikola Lesar se nakon tri mjeseca nadmetanja u kulinarskom showu  kući vraća s prestižnom titulom, 200 tisuća kuna, a uskoro ćemo…

palfi - lesar

Pobjednički pohod Marka...

Nikola  se nada da će sada u paru s Palfijem možda nastaviti tako i pobijediti u nadolazećem  Izazovu šefa kuhinje Marko Palfi i Nik…