Lidl građanima podijelio 15.000 porcija europskih specijaliteta

Poznati hrvatski chefovi pripremali delicije za građane

lidl gozba

Povodom Najveće europske gozbe te s ciljem upoznavanja građana s gastronomskom raznovrsnošću europske obitelji, čijim dijelom ćemo i mi uskoro postati, Lidl je podijelio 15.000 besplatnih porcija najpoznatijih europskih specijaliteta.

Uz podjelu hrane, poznati su hrvatski kuhari građanima demonstrirali svoje kulinarsko umijeće.

Svi prisutni su imali priliku uživati gledajući kako se Almo Čatlak, Mato Janković, Branko Ognjenović, Neno Posavec, Mario Čepek i Tomislav Kožić vješto snalaze u kuhinji.

Na meniju gozbe našla su se neka od tradicionalnih jela velikih europskih zemalja, ali i popularni zapečeni zagrebački štrukli, koji će se vrlo vjerojatno uskoro naći na gastronomskoj karti Europske unije.

Uz štrukle, svi zainteresirani imali su priliku kušati talijanske penne norme, grčki souvlaki od piletine i svinjetine ili grčku salatu, mađarski vinski gulaš, bečki odrezak, njemačke bijele kobasice s perecima, poznatu francusku piletinu u umaku od crnog vina s tjesteninom, belgijski pileći zabatak s mousseom od jabuke i krumpira, češku svičkovu s knedlima od kruha te španjolski specijalitet, paellu s plodovima mora.

Uz bogat meni, posjetitelji su imali priliku uživati i u raznovrsnom zabavnom programu, od 17 sati pa sve do ponoći.

Humanitarni karakter  europske gozbe

U skladu s načelima odgovornosti prema društvenoj zajednici, Lidl je i ovom događaju dao humanitarni aspekt te donirao zagrebačke pučke kuhinje.

Kako bi pristupanje Europskoj uniji i potrebitima učinio svečanijim, Lidl je dan nakon gozbe donirao svježe obroke dvjema zagrebačkim pučkim kuhinjama, pripremljene upravo za njih.

Pučkoj kuhinji u Gundulićevoj ulici donirano je tako 120, a pučkoj kuhinji na Kaptolu 150 porcija hrane.

Uz voditelje pučkih kuhinja, časne sestre, patere i predstavnike Lidla, donaciji je prisustvovao i poznati hrvatski kuhar, Branko Ognjenović, ujedno i jedan od kuhara koji je ove ukusne obroke pripremao.

R.I./ foto:press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…

zlatko novak-rez

Zlatko Novak iz Varaždina...

Trodnevnom natjecanju pristupilo je 14 najboljih hrvatskih profesionalnih kuhara, a prva tri mjesta osvojili su Zlatko Novak iz Vara…

DHK - slasticari rafaela

Rafaela Mihatović je nova...

Najbolja slastičarka je Rafaela Mihatović iz porečke Riviera Adrie, drugo mjesto osvojio je Kristijan Kodrić iz zagrebačke tvrt…