Najava: Posljednja eliminacijska epizoda Masterchefa

Pred kandidatima filetiranje naranče i pravljenje snijega od bjelanjaka

MC2-50 najboljih-ned2

Masterchef, Nova TV, nedjelja, 30. rujna u 21 sat

Nakon epizode u nedjelju bit će poznati svi superfinalisti druge sezone Masterchefa

U Masterchef kuhinji ima sve manje mjesta. Preostali kandidati, njih 35  bore se za ostanak u igri, za preostalih 15 mjesta u superfinalu.

Očekuju ih sve teži izazovi, a vještine koje su do jučer bile dovoljne za prolaz, sada to više nisu.

Samo najbolji idu dalje, a ovo je posljednja eliminacijska emisija.

Preostali kandidati do sada su prošli test kuharskih osnova, test kreativnosti i test osjetila, a neki i test Popravi to jelo.

Nedjeljna emisija započinje novim izazovom kuharskih osnova koji se sastoji od tri dijela, a prvi je filetiranje naranče. Vidjet ćemo suze, nervozu, velike osmijehe onih koji su zadovoljili te pregršt emocija i veliku borbu onih najupornijih kuhara amatera koji svoju budućnost vide u najpopularnijoj televizijskoj kuhinji.

Kandidati sa stavom ‘što tu imaš filetirati naranču, oguliš koru i pojedeš?!’ neće proći ni do sljedećeg izazova u kojemu će se tući snijeg od bjelanjaka.

Onima koji su se rodili u doba prije miksera bit će lakše dok će neki mlađi na tome zapeti.

„Istukla sam u svom životu barem šest šlepera jaja, ali ovo je bilo najteže, najstrašnije” – požalit će se se jedna kandidatkinja.

Preživjeli iz ovog izazova prebacit će se na porcioniranje mesa, od svinjskog karea moraju odrezati 5 odrezaka, a svaki mora težiti 180 g.

Kad odrežu, pristupit će vaganju. Ako minimalno jedan odrezak nije unutar normativa vraćaju se na radnu jedinicu i kreću ispočetka.

Zbog odreska od samo 173 g bit će i suza.

U posljednjem izazovu Kutije iznenađenja bit će zanimljivih jela koja će odlučiti o finalnom popisu kandidata koji ulaze u Masterchef kuhinju, ali i onih nejestivih.

Radovan Marčić neće biti dovoljno hrabar da jedno jelo proguta, nakon čega će se kuharica požaliti: „Nikad u životu mi se nije dogodilo da netko tko je probao, jeo moje jelo, ispljune zalogaj u maramicu. Meni se to danas dogodilo. To je najgora stvar koja se ikome mogla dogoditi.”

D.S./foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

SONY DSC

Ima i toga - Chilli con carne...

Natjecatelji u Testu osjetila morali su prepoznati 18 sastojka poznatog jela, no neki su od treme i stresa izostavili glavni sastojak Na…

mc2-petra plantak i svinjske nogice

Petra Plantak ispala iz...

Simpatična 28-godišnjakinja iz Novog Marofa kiksala je na pragu posljednjeg tjedna pa neće sudjelovati u pet finalnih izazova posl…

MC2-svi finalisti

Poznati superfinalisti druge...

Nakon posljednje eliminacijske emisije Masterchefa emitirane u nedjelju navečer poznati su svi superfinalisti druge sezone  ovog…

MC2-50 najboljih4-cet

Nakon prvog tjedna poznato...

U Masterchef kuhinju su se još u srijedu izravno plasirali Mario Tišljarec (33), mesar iz Sv. Ivana Zeline, Stanko Slunjski (61), umir…