Projekt Tasty competences - Ukusne vještine
Predstavili se novi slastičari nacionalnih slastica

Riječ je o školovanju za novo zanimanje prilagođeno zahtjevima tržišta u organizaciji PUO Zagreb i PUO Zadar
U sklopu projekta “Tasty competences” (Ukusne vještine), u petak, 21. listopada u zadarskom hotelu Falkensteiner predstavili su se i slastičari nacionalnih slastica. Riječ je o projektu kojim su Pučko otvoreno učilište Zagreb i Pučko otvoreno učilište Zadar, osluškujući potrebe turizma, osmislili tri nova zanimanja prilagođena zahtjevima tržišta – slastičar nacionalnih slastica, wellness gourmet asistent i wellness gourmet menadžer.
Program za usavršavanje slastičara nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske, te je prezentacija putem slastica logičan sljedeći korak.
Voditelj programa, Vedran Habel, pobliže je upoznao s programom za usavršavanje slastičara nacionalnih slastica.
“Pratili smo komentare poslovođa i turista kao i cjelokupne potrebe našeg turizma te smo razmišljali kako što bolje prezentirati Hrvatsku putem slastica. Naša zemlja obiluje raznovrsnošću, što je njena velika prednost. Slastice su sastavni dio tog bogatstva te je prezentacija putem slastica zapravo sasvim logičan sljedeći korak“, naglasio je Habel.
U programu usavršavanja slastičara nacionalnih slastica obuhvaćena su dva segmenta. Prvi je praćenje svjetskih trendova u slasticama, a drugi je podjela hrvatskih slastica po regijama.
D.S. /foto: M.Jelić