Uoči Zagreb Wine Gourmet Weekenda

Koja su najbolja vina po odabiru žena za ovogodišnju WOW nagradu

WOW vina 2013-2

U konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino prosle godine su ušli: Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pinot, berba 2009.,  među crvenim,  Roxanich rose iz 2008. među ružičastim vinima i kao najbolje desertno vino u 2012. godini  Krautaker Izborna berba bobica, zelenac Kutjevo 2009.

Kao dio Warm up programa ovogodišnjeg Zagreb Wine Gourmet Weekenda, u ugodnoj atmosferi vinoteke „Jabuke i ruže“ predstavljena je lista vina koja će konkurirati za najbolja u 2012. godini po izboru udruge Women on Wine (Žene i vino) za ovogodišnju nagradu za WOW vino, koja će se održati na Zagreb Wine Gourmet Weekendu. Predselekcijsku listu ove godine potpisala je Alena Brocilovic.

Nagrada WOW će se po drugi puta dodjeliti u okviru ZWGW -a i to u četiri kategorije: bijelo, crveno, ružičasto i desertno vino.

Samo najbolja vina, po jedno iz svake kategorije, prema glasovima članica i simpatizerki udruge ulaze u konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino.

Prosle godine to su bilq vinq Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pinot, berba 2009., najbolje je među crvenim, a Roxanich rose iz 2008. među ružičastim vinima.

Kao najbolje desertno vino u 2011. godini odabran je Krautaker Izborna berba bobica, zelenac Kutjevo 2009.

O pobjedniku će, 20.travnja u Gliptoteci u okviru Zagreb Wine Gourmet Weekenda, odlučivati tročlani žiri sastavljen od članica udruge koji čine Maja Heruc, Loreena Meda i Nina Levičnik, a pobjednik ce biti proglasen u 15 sati.

Nagrađeni vinar kao nagradu dobit će putovanje u odabranu vinsku regiju u organizaciji Centra Kaptol i udruge WOW.

Kada smo osnovale udrugu Žene i vino mnogi nas nisu shvaćali ozbiljno u tom tipično muškom svijetu. S vremenom se to promijenilo, jer mi ne dolazimo iz pozicije kako sve znamo o vinima, već želimo učiti i usavršavati se.

Kako ne bi bilo zabune, nismo odabrale najbolje žensko vino, nego najbolje vino po ženskom izboru.“ rekla je Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women on Wine.

Članice udruge redom su ljubiteljice vina, njegove dobre poznavateljice te sommelierke, pa je odlučeno je da će ulogu selektorice svake godine preuzeti druga uvažena članica i stručnjakinja.

Za predselekcijsku listu ove godine je zaslužna ugledna sommelierka Alena Bročilović, a na nju je uvršteno po deset bijelih i crvenih, te po pet ružičastih desertnih vina.

R.I. / foto: ZWGW

Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

braća Benvenuti, Moreno Coronica, Alica Petrač

Coronicin teran 2011....

ŠTO ŽENE ŽELE  akcija je koju već treću godinu za redom uspješno organizira udruga WOW. U hrvatskoj inačici one su Žene i vi…

Martina Tomac_Andrea Trapan i Magdalena Senjkovic_Najbolja WOW vina

Na Zagreb Wine Gourmet...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend brojem posjetitelja nadmašio je prošlogodišnje izdanje. Vrlo bogat program, koji su či…

WOW vina 2013-2

Ženski žiri je odlučio da...

‘Što žene žele’  je akcija izbora najboljih vina u prošloj godini po izboru ženske udruge Women On Wine – WOW. Dodj…

Prirodna vina u Vinodolu

Vrhunska prirodna vina...

Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace na sin…