17. put po redu izabrani najbolji restorani u Hrvatskoj
Predstavljena najstarija hrvatska edicija – 100 vodećih restorana

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Amfora i Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika
U Rijeci je 13.lipnja predstavljena nova, 17. po redu edicija »100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti«.
Najstariji i samim time najugledniji izbor najboljih hrvatskih restorana sve ove godine vodi Gastronaut pod vodstvom Karin Mimice, a u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera.
Izbori za 100 vodećih restorana provedeni su kao i svake godine u tri kruga.
Prvo su glasali posjetitelji portala www.gastronaut.hr koji su između 2500 restorana birali deset najkvalitetnijih s time da je bilo onemogućeno dva puta glasati s istog računala.
U drugom krugu glasali su sami ugostitelji za po deset svojih kolega koje smatraju najbvoljima dok su u trećem krugu liste preghledali i izabrali 10 najbolji članovi Časnog odbora nagrade.
Časni odbor radio je ove godine u sastavu: Nikola Serdar, Nikica Karamarko, Siniša Križanec, Bože Mimica, Šime Ćoza, Ivo Kirigin i Ivan Sokolić.
Priznanja najboljima dodijeljena su na prigodnoj svečanosti u Trsatskoj čitaonici uz prisustvo predstavnika Ministarstva turizma, lokalnih vlasti, turističkih zajednica i samih restoratera.
Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Amfora i Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana, Rivica iz Njivica, Boban iz Splita, Milan iz Pule, Nautika iz Dubrovnika, Okrugljak i Stari Puntijar iz Zagreba, Villa Neretva iz Metkovića i Zlatna ribica iz Šibenika.
Tekst i foto : Ivan Zidar