Franck doprinosi razvoju kulture istinskog uživanja u kavi

Predstavljena nova Franckova 100% Arabica kava

arabica promocija

Franck je 20.ožujka u Zagrebu predstavio novu mljevenu kavu za domaćinstvo – Franck 100% Arabica.

O samo ideji lansiranja kave premium kvalitete po pristupačnoj cijeni, posebnostima Franckove 100% Arabice kao i vrlo zahtjevnom procesu razvoja i proizvodnje govorili su Vesna Mihatov, master cupper, koja potpisuje recepturu 100% Arabice i Ivica Srakočić, marketing menadžer za kategoriju kave i kavovina.

Riječ je o prvoj u nizu Franckovih priča o kavi – uz kavu. Tom su prilikom prisutnima predstavljene i malo poznate činjenice i zanimljivosti o kavi.

Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, Franck na ovaj način želi dati svoj doprinos snažnijem razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi.

Predstavljanje i kušanje nove Franckove 100% Arabice nisu propustili ni pravi kavoljupci Marijana Batinić i Janko Popović Volarić koji su s prisutnima podijelili svoje dnevne rituale vezane uz kavu.

Kako su istaknuli, preferiraju upravo mljevenu kavu jer im omogućava cjelovit doživljaj – od same pripreme i mirisa koji ispuni kuću i probudi sva osjetila pa sve do okusa svježe pripremljene šalice omiljenog napitka.

Nova Franck 100% Arabica mljevena je kava za domaćinstvo nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica.

Odlikuje se aromatskim bogatstvom, slatkoćom i blagošću, dok dominantna aroma čokolade prožeta notama lješnjaka i badema pruža savršen užitak ispijanja.

Može se pripremati na nekoliko načina – u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa, a posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalnan omjer grubih i finih čestica što garantira jednako bogat okus bez obzira na način pripreme.

Ivica Srakočić, marketing menadžer Francka za kategoriju kave i kavovina, o razlozima lansiranja novog proizvoda istaknuo je: „Stalno pratimo svjetske trendove i osluškujemo želje potrošača što nam predstavlja jednu od glavnih odrednica kod razvoja novih proizvoda. Rezultat ovog inovativnog pristupa naša je nova 100% Arabica koja, u ovome trenutku, predstavlja sam vrh ponude u segmentu kave za domaćinstvo. Želja nam je bila potrošačima ponuditi vrhunski premium proizvod po vrlo pristupačnoj cijeni te im tako pružiti priliku da uživaju u okusima koji su do sada bili prilično nedostupni prosječnom potrošaču.“

Osim odabira najboljih arabica iz Središnje i Južne Amerike, iznimno bogatstvo i punoća okusa Franckove 100% Arabice dobiveni su i pažljivim procesom proizvodnje. „Pomno pripreman i detaljno nadziran postupak prženja omogućuje oslobađanje najboljih aroma skrivenih u zrnima kave nakon čega slijedi miješanje odabranih sorti arabice, mljevenje i na kraju pakiranje u vakum što najbolje čuva sve arome iz kave. Tijekom procesa proizvodnje, u svakom trenutku provode se detaljne analize i provjere kvalitete kave.“, istaknula je Vesna Mihatov, master cupper iz Francka.

Porijeklo sorte kave arabica

Podrijetlom s planinskih masiva središnjeg dijela Afrike, arabica je prva kultivirana sorta kave koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti, brzo osvojila i obronke ostalih dijelova tropskog pojasa.

Uzgaja se na većim nadmorskim visinama gdje joj u potpunosti odgovaraju klimatski uvjeti – česta kišna razdoblja, jačina sunca, sastav tla, vjetar te flora i fauna karakteristični za spomenuto područje. Upravo svi ovi specifični utjecaji omogućuju idealan razvoj aroma u plodovima kave, pa arabicu odlikuje kompleksnost i bogatstvo okusa.

P.R./ foto press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Red

Gužve ispred Doma kave i...

Nedjelja, posljednji dan festivala  je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i usta. Organizatori poruč…

Mozaik od kave

Višestruki Guinessov...

Najveće atrakcije Festivala su prema najavama organizatora svjetski poznati umjetnici KarenEland, talentirana slikarica iz SAD-a…

coko zg-praline

Zagreb Coffee & Chocofest...

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likov…

cokoladna srca

Zagreb Coffee & Chocofest

Zagreb, HDLU, Trg žrtava fašizma 16 6. – 9. 02. 2014.   Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godi…