Svečano otvoren Festival čokolade Opatija 2011.

Predstavljena Opatijska rapsodija – “haljina” od čokolade

festival-cokolade-2011-A13

Slatku “haljinu” od čokolade kreirala je Doris Vlah, a nosila manekenka Antonela Tomašić

Piše: Majda Matković

Opatijska rapsodija – “haljina” od čokolade, kreacija Doris Vlah koju je nosila mlada manekenka Antonela Tomašić bila je posebno iznenađenje prvog dana ”Festivala čokolade Opatija 2011”, koji je svečano otvoren u petak, 2. prosinca.

Riječ je o kratkoj “haljinici” na koju je na podlozi od ticino mase (sačinjene od šećera, želatine i vode), kreatorica nanijela čokoladu otopljenu na pari, a sve je ukrasila domaćim keksićima i čokoladnim perlama.

Na svečanom otvorenju Festivala čokolade, koje je priređeno u dvorani Ugostiteljske škole sudjelovali su predstavnici organizatora, partnera Festivala – Kluba ljubitelja čokolade, tvrtke partneri i brojni uzvanici, a svi su se mogli osladiti izloženim slasticama koje su kao spoj autohtonog i modernog pripremili učenici škole.

Gostima su servirani i brojni kokteli na bazi čokolade, a posebni gost iz Italije majstor slastičar Domenico Costanzo pripremio je tortu – tiramisu sa šumskim voćem, čokoladnom glazurom i pralinama s lješnjacima (na slici).

festival-cokolade-2011-A17Festival čokolade u Opatiji nastavlja se do nedjelje, a posjetitelje valja upozoriti da će zbog „čokoladne šetnice“ glavna opatijska ulica biti dijelom zatvorena za promet.

Foto: gastronomika.hr

 

festival-cokolade-2011-A14festival-cokolade-2011-A16festival-cokolade-2011-A18festival-cokolade-2011-A23festival-cokolade-2011-A1festival-cokolade-2011-A21

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

perić desert4

Robert Perić predstavio novi...

Na Choco & Wine Festu koji se po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade, poznati chef Robert Perić predstavio j…

coko zg-praline

Zagreb Coffee & Chocofest...

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likov…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…