Nova gourmet manifestacija

Predstavljeni Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri

Dani jadranskih lignji 2

U organizaciji turističkih zajednica uz posebne menije na bazi jadranske lignje čak 11 priznatih restorana i konoba Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle ugostit će još jednu gourmet manifestaciju, Dane jadranskih lignji.

Ova će se manifestacija održavati u blagdanskoj atmosferi od 1. prosinca 2013. do 6. siječnja 2014. godine, a nudit će bogatu ponudu specijaliteta na bazi jadranske lignje.

Službeni početak manifestacije obilježen je u restoranu San Benedetto u Dajli kraj Novigrada gdje su prisutni mogli uživati u specijalitetima vrsnog kuhara Gorana Tatalovića, vinima Morena Ivančića i Vergal maslinovim uljima koja je predstavio Neš Sinožić.

Osim što predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom božićnih blagdana, Dani jadranskih lignji, kao posljednja gourmet manifestacija u ovoj godini, motivira i naše ugostitelje da puste mašti na volju i osmisle inovativne recepte na bazi ove morske namirnice. Pozivam sve ljubitelje istarske kuhinje i jadranskih lignji da nam se pridruže i zajedno s nama uživaju u lignjama u vrijeme kada su one zaista najukusnije“, naglašava Michelle Babić iz Turističke zajednice Grada Novigrada.

Posebne menije na bazi jadranske lignje nudit će čak 11 priznatih restorana i konoba Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle.

Goran Tatalović iz restorana San Benedetto ističe: „Mnogima omiljeni morski specijalitet, jadranske lignje, pružaju nam zaista neograničene mogućnosti pripremanja istih. No, pripremati lokalnu namirnicu u razdoblju kada je ona na svom vrhuncu jamči visoku kvalitetu samog jela, ali i vrhunski gourmet doživljaj za sva čula.

Uz San Benedetto, u Danima jadranskih lignji još sudjeluju: Badi, Buščina, Melon, Nono, Pergola, Toni i Vila Vilola iz Umaga, Hotel Makin i Navigare iz Novigrada te Mulino iz Buja.

Dani jadranskih lignji jedna su od četiri ključne gourmet manifestacije klastera, uz Dane školjaka, istarskih šparuga i švoja.

Ovaj jedinstveni koncept predstavlja bogatu ponudu jela na bazi prepoznatljivih lokalnih namirnica, u samoj sezoni kada su one na svom vrhuncu.

R.I. / foto: press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

frigane lignje

Dani jadranskih lignji

Umag, Novigrad, 1. 12. 2016. – 8. 1. 2017. U restoranima sjeverozapadne Istre, od 1. prosinca ove godine do 8. siječnja iduće, po…

dani svoja

Sedmi Dani švoja u...

Konobe i restorani na području Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle do kraja studenoga domaćini su sedmih Dana švoja, gourmet manifes…

Dani svoja2-2013

Počeli šesti Dani švoja u...

Nakon Dana školjaka i istarskih šparuga, konobe i restorani sjeverozapadne Istre ugostili su još jednu već tradicionalnu gourmet…

Dani istarske šparuge

Sedmi dani istarske šparuge...

Prema reakcijama ugostitelja, mogli bismo reći kako su ovo najuspješniji Dani istarske šparuge dosad iako im u početku vremenske p…